Organisatie - 15 februari 2007

Breuk in stroomkabel legt hogeschool plat

Met een harde knal gevolgd door een rookpluim in de tuin kwam dinsdagochtend 13 februari het leven op Van Hall Larenstein in Velp tot stilstand. Computers en andere apparaten stopten ermee, collegezalen werden donker.

Een aannemer die aan het graven was om een waterlek op te sporen, trok per ongeluk een elektriciteitskabel met daarop tienduizend volt kapot. De man kwam met de schrik vrij.
De hogeschool zat anderhalf uur helemaal zonder stroom. Daarna ging het licht in de nieuwbouw weer aan. De oudbouw bleef echter de hele dag van elektriciteit verstoken. De vmbo die daar tijdelijk gehuisvest is, stuurde de leerlingen naar huis.
Afgezien van een grote hoeveelheid weggegooide soep en koffie heeft de hogeschool waarschijnlijk geen materiƫle schade geleden. Wel wordt naar verwachting bij de aannemer een schadeclaim ingediend voor de onderbreking van de bedrijfsvoering van de hogeschool en haar huurders.