Organisatie - 19 oktober 2006

Brazilianen openen buitenpost in Wageningen

De Braziliaanse onderzoeksorganisatie Embrapa heeft maandag 16 oktober een kantoor geopend in Wageningen. Embrapa-president prof. Silvio Crestana bezocht Wageningen UR om twee overeenkomsten te tekenen.
Embrapa is de grootste onderzoeksorganisatie op gebied van landbouw en milieu in Brazilië, en heeft meer dan achtduizend medewerkers verdeeld over 38 instituten. Het Braziliaanse equivalent van DLO heeft ook al een kantoor in het Franse Montpellier.
De Wageningse buitenpost wordt bemand door dr. Manoel Souza en is bedoeld om contacten te leggen tussen onderzoekers van Wageningen UR en Embrapa. Crestana ziet vooral op het gebied van natuurbehoud, biobrandstoffen en genomics veel mogelijkheden voor samenwerking.
De gesloten overeenkomsten zijn onderzoeksprogramma’s waarin de onderzoeksinstituten samen onderzoek gaan doen naar strijdige claims op natuurlijke hulpbronnen en de genomics van banaan.