Nieuws - 28 september 2006

Boycot

De chipknip is in Europa een totale mislukking geworden. Alleen in achtergebleven gebieden van de Europese Unie zoals Nijmegen en Wageningen wordt deze betaalkaart nog gebruikt. Parkeren in de stad van Radboud is zonder deze kaart een ramp. De plaatselijke middenstand zit met de gebakken peren, maar de parkeerdienst en de gemeenteraad weigeren te luisteren.
In Wageningen meent een cateraar de gebruikers van de kantines de chipknip te moeten voorschrijven. Ook hier zijn er klachten, maar de verantwoordelijken blijven Oost-Indisch doof. Onze bestuurders houden zich met de grote lijn bezig, niet met details. Daarom heeft de gebruiker van de kantine zich maar te schikken in zijn lot.
De chipknip is nog maar kinderspel vergeleken bij de dictatuur van de banken. De bankiers hebben ontdekt dat hun betalingssysteem zo lek is als een mandje. Daarom moet iedere rekeninghouder een handtekening komen zetten, want een handtekening helpt natuurlijk de oplichters te bestrijden.
Nog bonter maakt dé bank het. Samen met Microsoft heeft de bank van Ajax besloten dat de klanten met Windows 95 en 98 niet meer kunnen internetbankieren omdat het systeem onveilig is. Dat leek leuk te worden voor de klanten van de bank. Een beetje onderneming zou gratis een veilig besturingssysteem aanbieden. Maar ook de bank vindt, net als de cateraar, dat de klant allang geen koning meer is en dat de klanten hun bevelen maar hebben te slikken.
Daarom wordt het tijd voor een andere bank en voor een boycot van de WUR-kantines. Want wie niet horen wil moet voelen.