Nieuws - 14 december 2011

Bouw FrieslandCampina Innovation Centre gestart

Met vuurwerk en papiersnippers luidde FrieslandCampina op 13 december de bouw van haar Innovation Centre in. Op Wageningen Campus gaat een R&D-centrum met 400 onderzoekers van het zuivelconcern verrijzen.

FrieslandCampina-IMG_5870.JPG
Het Innovation Centre gaat bestaan uit 7.100 vierkante meter kantoren en 4.600 m2 laboratoria en ruimte voor smaaktesten. Ook komt er een proeffabriek en een Experience Centre, waar medewerkers en bezoekers producten kunnen proeven en ruiken. Volgens bestuursvoorzitter Cees 't Hart moet het R&D-centrum leiden tot nieuwe producten zodat de melk van de coöperatie meer tot waarde wordt gebracht. FrieslandCampina gaat het gebouw huren van Hurks Vastgoedontwikkeling.
Aanvankelijk zou de president-commissaris van FrieslandCampina de eerste paal slaan tijdens de feestelijke opening, maar er lagen nog kabels onder het bouwterrein waarvan niemand de functie kende. Die kabels worden de komende dagen opgeruimd. ‘Als Wageningen binnenkort zonder stroom komt te zitten, dan weet u hoe dat komt', grapte de spreekstalmeester bij de opening.