Nieuws - 23 januari 2014

Bornsesteeg doelwit van insluipers

Insluipers op balkons van de studentenflat Bornsesteeg jagen de bewoners angst aan. De politie raadt getuigen aan om aangifte te doen.

Of het gluurders waren of inbrekers is niet bekend, maar zeker is dat bij studentenflat Bornsesteeg deze week insluipers actief waren. Dat blijkt uit een aantal meldingen op Facebook. Verschillende bewoners zagen twee verdachte mannen rondsluipen op de balkons van de Idealis-flat. De twee zijn minimaal tot aan de zestiende verdieping geweest, waarschijnlijk door gebruik te maken van de brandtrap.
Hoewel op Facebook meerdere getuigen aangaven het tweetal te hebben gezien, kreeg gebouwenbeheerder Charles Boshoven maar één melding binnen van een bewoonster. Deze internationale VHL-studente woont al ruim drie jaar in de Wageningen, maar vindt het er steeds onveiliger worden. ‘Het lijkt wel alsof er steeds meer verdachte personen rondsluipen in je leefomgeving.’ Boshoven heeft van het voorval aangifte gedaan bij de politie.

Haarweg

In het voorjaar van 2013 was het Idealis-complex aan de Haarweg nog het doelwit. Daarbij ging het om gluurders die op de begane grond probeerden bij studentes naar binnen te kijken. Dit keer zochten de insluipers het hogerop, waarmee ze ook meer risico namen.

Politiewoordvoerder Frank de Valk raadt studenten intussen aan om direct de politie te bellen als ze iets verdachts zien. ‘Studenten zijn een kwetsbare groep, doordat vaak gangdeuren of afdelingsdeuren open staan. Insluiping is een veelvoorkomend fenomeen. Als je denkt dat het echt foute boel is, mag je altijd 112 bellen. In andere gevallen kan je het algemene nummer van de politie bellen: 0900-8844.’