Nieuws - 31 maart 2015

Bomen op de campus sneuvelen door storm

tekst:
Rob Ramaker

Een ontwortelde conifeer belandde vanmorgen op de nieuw busbaan op de Wageningse campus. Verder veroorzaakte de storm weinig schade binnen Wageningen UR.

Rondvliegende takken, zwalkende fietsers en wind die om de gebouwen giert. Op de Wageningse campus was de storm vandaag goed te merken. Voornaamste slachtoffers lijken vooralsnog enkele bomen. Op de parkeerplaats tussen Actio en Rikilt en bij het voormalig hoofdgebouw aan de Costerweg sneuvelden twee exemplaren. Aan het eind van de ochtend viel bij het restaurant van de toekomst een grote conifeer (zie foto) op de nieuw aangelegde busbaan. Het gevaarte werd in no-time verzaagd en versnipperd door hoveniers.

Bij de servicedesk van het facilitair bedrijf viel het binnengekomen klachten verder mee. Het ging hierbij vooral over lekkages. Zo hielden de Leeuwenborch, Atlas, Futurum, Agrotechnion en Axis het niet droog. Van de nieuwbouw Helix kwamen enkele platen terecht op het fietspad. Bij Zodiac en Imares IJmuiden rukte de wind de zonnewering los.

wind2.png

Het weerstation van de leerstoelgroep Metereologie en luchtkwaliteit registreerde tot twaalf uur windstoten tot maximaal 80 kilometer per uur in het Binnenveld. De resultaten van de rest van de dag zijn later hier te bekijken.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan