Nieuws - 8 maart 2012

Bol

De Wageningse klimatologen van Meteo Consult zijn het best, volgens wetenschapper Marco te Brömmelstroet (UvA). Hij vergeleek de voorspellingen van de drie commerciële koffiedikkijkers Meteo Consult, Meteovista en Infoplaza. Wageningen voorspelt gemiddeld één op de vier keer de exacte temperatuur voor morgen. Is dat niet ongeveer de gokscore?

26-Meteo-consult.jpg
Hoekje/Koekje
Hongerige mensen zien anders. Ze herkennen voedselwoorden eerder dan mensen die zojuist hebben gegeten. Koekje, staat dus boven dit stukje. Als je honger hebt tenminste. Dat beweren Franse wetenschappers in Psychological ┬şScience. Waar het hart vol van is, zeg maar. Honger maakt rauwe benen zoet. Gezien?
Meldpunt
Roeiers zijn in te delen in twee categorie├źn: zware ballen (de dikkerdjes) en de lichte pikken (de slappelingen). De laatsten komen in actie tegen de eersten. Te lezen op de site van Wageningse roeivereniging Argo:  'Heeft u overlast van zware roeiers? Of bent u uw vriendin kwijtgeraakt aan een zware bal of krachtpatser? Wij willen het graag horen. De Partij voor de Lichte Roeiers biedt u op deze website een platform om uw klachten te melden.' Klacht indienen kan op wsr-argo.nl/meldpuntzwareballen.
Pretendstudent
Denk je dat je studiestress hebt? Het valt vast wel mee, vergeleken met Niels B. uit Meppel. Hij hield zijn ouders jarenlang voor dat hij lekker aan het studeren was, en uiteindelijk zelfs dat hij zijn diploma had gehaald. Toen zijn vader het bewijs wilde zien, trok hij een vleesmes en stak zijn vader in zijn nek. De jongen was de eerste uit de familie die zou hebben gestudeerd, vandaar misschien dat zijn vader het voor hem opnam in de rechtszaal. Zoonlief moet vijf maanden brommen.