Nieuws - 1 januari 1970

Boete voor warme koelkast

Het Facilitair Bedrijf van Wageningen UR heeft een boete van honderd euro gekregen van de Keuringsdienst van Waren omdat in een koelkast acht graden Celsius werd gemeten in plaats van vier graden. ,,Dan zijn de producten te warm om te presenteren. Je wordt er niet ziek van'', aldus Anneke Meijlink, hoofd Restauratieve voorzieningen.

De koelkast die dertig jaar oud was is inmiddels vervangen. Volgen Meijlink kampen veel van de kantines met achterstallig onderhoud. De raad van bestuur geeft in een brief aan de ondernemingsraad aan te gaan investeren in de kantines. In de zomer zal een schoonmaakbedrijf de kantines van top tot teen reinigen. In de brief staat verder dat in 2003 de omzet van de restauratieve dienst niet is gestegen, terwijl de prijzen wel zijn verhoogd. Het college van bestuur wijt dat vooral aan party catering, omdat dit onderdeel te kampen had met een achterblijvende omzet. Het Facilitair Bedrijf gaat daarom stoppen met het aanbieden van party catering.
Restauratieve voorzieningen zag in 2003 het ziekteverzuim met zestig procent dalen naar een kleine tien procent. Volgens de brief gaat de raad van bestuur in 2005 overwegen of de kantines alsnog uitbesteed moeten worden. In november 2002 had de raad van bestuur besloten de kantines niet uit te besteden. Volgens Meijlink krijgt het personeel workshops en opleidingen aangeboden. ,,Op de lange termijn willen we de dames als professionele cateraars laten werken. Als dat lukt, kunnen we de kantines in eigen beheer houden'', aldus Meijlink. | G.v.H.