Nieuws - 12 januari 2012

Blueskroegentocht

Wat? Blueskroegentocht Wageningen. Wanneer? 21 en 22 januari. Waar? Vele kroegen in de binnenstad. Tip van Bertus Blankenstijn, teamleider document­leverantie in de universiteitsbibliotheek.

28-cult.jpg
'De Wageningse blueskroegentocht is echt een aanrader. Zo zijn alle optredens in dat weekend gratis en hangt er een fantastische sfeer. Er spelen zo'n vijftien bands met allemaal een heel verschillende soort blues. Veel publiek komt van buiten Wageningen en er zijn ook veel mensen, vooral jeugd die normaal niet naar een kroeg gaat om blues te beleven.
Normaal kom ik alleen als toeschouwer en ga de kroegen langs samen met mijn vrienden, vrouw en vorig jaar ook mijn zoon. Dit jaar treed ik bovendien zelf op met mijn band Sinner's Prayer.  Rondom het opbouwen en spelen wil ik nog zoveel mogelijk zien. Er zijn die avond enorm goede bands, zoals de Twelve Bar Blues Band die is uitgeroepen tot de beste bluesgroep van Nederland. En ook Howlin' Bill uit BelgiĆ« is erg goed.
Hoe het is gekomen dat ik van blues houdt? Op mijn twaalfde hoorde ik bij een vriendje de lp van de Nederlandse band Livin' blues. Ik verdiende wat geld met een krantenwijk en kocht meteen drie van hun lp's. Jaren later heb ik hen nog wel eens ontmoet, hartstikke leuk.'

www.cultuurinwageningen.nl/blueskroegentocht-gaat-toch-door/