Student - 24 juni 2014

Blote voeten taboe in Forum

13

Het is verboden op blote voeten door Forum te lopen. In het gebouw hangen sinds kort verbodsbordjes.

‘Het is onhygiënisch’, aldus de gebouwbeheerders die schoon genoeg hebben van de hordes studenten die zonder schoenen het gebouw binnenlopen. Dagelijks spreken ze hen aan op hun schoenloosheid. Voor de gebouwbeheerders was de maat vol waarop ze besloten bordjes op te hangen. Op blote voeten lopen is bovendien gevaarlijk, vinden ze. Vooral in de practicumzalen. ‘Stel dat iemand in een stuk glas trapt en het gaat ontsteken, dan komen ze bij ons verhaal halen.’

Hoeveel studenten blootvoets rondlopen is onduidelijk.

Re:acties 13

 • ERIC SEGHERS

  Ik vind dat ieder mens vrij moet kunnen beslissen of hij/zij op blote voeten loopt of niet, ook op openbare plaatsen.Ik heb er in elk geval geen enkel probleem mee en vind het héél kortzichtig en onverdraagzaam dat sommige mensen je hierop durven aanspreken. Verder is het mij niet bekend dat blootvoets lopen wettelijk verboden zou zijn.Ik zou zeggen, geniet ervan en voel je vrij!!!.

  Reageer
 • Steven de B

  Ik ben benieuwd naar de huidige status...
  Ondertussen een paar jaar verder, en er is meer bekend over de (on)gezondheid en hygienische aspecten van blootvoets lopen. Geldt dit verbod nog steeds in Forum?

  Reageer
 • Kalknagel

  Schoenen aan, als ik mag kiezen dan hoef ik die vieze voeten en nagels van anderen niet te zien.

  Reageer
 • Mark

  Het is gezonder, ze hebben gelijk... niemand zou moeten verplicht zijn schoenen aan te doen. En het is niet vuil of vies. Wat een kleinburgerlijke regel...

  Reageer
  • Wakker Vlees

   Goede 1 april grap, chapeau!

 • Fatsoen

  Stukje fatsoen lijkt het me, niet meer dan dat. Je loopt ook niet in een bikini of ondergoed door de onderwijsgebouwen heen wat voor mij hetzelfde stukje fatsoen is dat je niet op blote voeten rond banjert.

  Als je dat buiten op de campus doet prima, maar binnen niet wat mij betreft.

  En wie bepaald dat dan? Niemand op dit moment omdat het naar mijn idee een stukje common sense is dat je dat niet doet. Anarchistisch Bolwerk Wageningen snapt dat natuurlijk weer niet, dus dan moet het bestuur maar ingrijpen en dit volk duidelijk uitleggen dat dat in een instelling als deze niet de bedoeling is.

  Reageer
  • Dox Doigts :-)

   Nou.... Je hebt helemaal gelijk.
   Bedekking is absoluut fatsoenlijk.
   Ik stel voor hoeden en handschoenen verplicht te stellen.
   En sjaals.
   En.... Wacht! Boerka's! Dat is de oplossing. Goed idee man!
   :-D

 • Johan

  gevaarlijk? het is de verantwoordelijkheid van de blotevoetenloper, dus daar hoeft het Forum zich niet druk over te maken....

  Reageer
 • Myranya

  Wat een onzin, als iemand die al 20+ jaar blootsvoets loopt, wil ik tegen dit soort willekeurige onzin protesteren. Blote voeten zijn niet vies of gevaarlijk, ik zou zelfs zeggen dat veel mensen die op blote voeten lopen zich meer bewust zijn van vuil dan mensen met schoenen. Ik veeg altijd mijn voeten als ik ergens binnenkom, en heb wel eens een tijdje gekeken bij de ingang van 't een of ander, de hoeveelheid mensen die zonder zelfs de minste schuif- of veeg-beweging doorloopt, is verbazingwekkend! Ook met regen als mensen moddervoeten hebben, en mensen met flinke profielzolen waar juist veel vuil in blijft hangen. Ook heb ik over de jaren meerdere keren meegemaakt dat ik met iemand was die wel schoenen aan had en dat we als we eenmaal binnen er waren, er achter kwamen dat diegene in hondenpoep getrapt had, zat tegen de tijd dat we het roken aan de deurmat en tapijt. Kan je blootsvoets niet overkomen :-) Zelf ook wel eens ergens ingestapt, jasses, maar je merkt het tenminste en kan het dus afvegen/wassen voordat je het door een huis, winkel of ander gebouw loopt.

  Gevaarlijk? In meer dan 20 jaar altijd blootsvoets lopen, ook veel op stations en in de stad, overdag en 'savonds met weinig licht, wandelen en hardlopen, en echt niet steeds naar de grond kijken, nog *nooit* gesneden. Voeten zijn _veel_ sterker dan mensen die zelden of nooit blootsvoets lopen denken, van nature al, en zeker als je vaak blootsvoets loopt wordt je zool stevig genoeg, ook voor onze moderne wereld met asfalt en zwerfvuil. Als er specifieke plekken zijn waar vaak glas valt of met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, hang het bordje dan gewoon daar op, er zijn genoeg laboratoria waar regels gelden voor bijvoorbeeld handschoenen, mondkapjes of andere bescherming, maar niemand die dan ook maar handschoenen of mondkapjes voor het hele gebouw zou verplichten. Dat is voor schoenen net zo min nodig. Bovendien, mogen teenslippers nog wel? Daarmee kan je makkelijk struikelen, en alles wat je laat vallen kan er ook bovenop komen (of andere sandalen -iedereen weet hoe scherfjes kunnen wegspatten als glas valt, splintertjes kunnen tussen sandaal en voet komen, met zelfs meer risico dat ze in de huid gedrukt worden dan als er glas los op de voet komt). Mogen damesschoenen met hoge hakjes en leren zolen? Juist ook waar wel eens wat gemorst wordt, kan je daar snel mee uitglijden...

  De enige echte reden om blote voeten te verbieden is dat sommigen vinden dat het er niet uitziet, zie ook de opmerking van E. de Vries, maar ik hoop dat zulke discriminatie geen 'voet' aan de grond krijgt hier in Nederland!

  Reageer
  • Wakker Vlees

   Allemaal leuk en aardig, maar met blote voeten lopen is in mijn ogen onfatsoenlijk en oogt niet professioneel. Als ik iemand zou hebben die bij mij kwam aankloppen voor een dienst of een sollicitatie o.i.d., dan zou diegene direct de deur wijzen als hij of zij op blote voeten zou komen aanzetten. Het is niet conform de gedragscodes van de Westerse wereld. Blote voeten in je eigen huis, tuin, aan het strand of bij andere vrijetijdsbestedingen is hartstikke prima, maar met blote voeten boodschappen doen is gewoon not done. Je gaat ook niet topless rondlopen omdat het natuurlijker is of omdat je je er fijner bij voelt. Er zijn gewoon bepaalde gedragsregels waar men zich aan dient te conformeren.

  • Dox Doigts :-)

   Nou.... Je hebt helemaal gelijk.
   Bedekking is absoluut fatsoenlijk.
   Ik stel voor hoeden en handschoenen verplicht te stellen.
   En sjaals.
   En.... Wacht! Boerka's! Dat is de oplossing. Goed idee man!

 • Bertus

  Wijsheid komt met de jaren.....
  De student van nu is de burgerman van later....

  Reageer
 • Wakker Vlees

  Stelletje hippies ook weer hier in Wageningen. Draag gewoon fatsoenlijk schoeisel. We zijn mensen, geen apen!

  Reageer
 • Vincent

  Wat een onzin.
  Lopen op blote voeten is ontzettend gezond en niet gevaarlijk.
  Wel een mooie ontwikkeling dat veel studenten blijkbaar op blote voeten rondlopen.

  Reageer

Re:ageer