Student - 24 juni 2014

Blote voeten mogen wel

18

Er is absoluut geen verbod op het lopen op blote voeten op de campus. Dat zegt Simon Vink, woordvoerder van de Raad van Bestuur, in reactie op een eerder bericht op deze site.

Foto Flickr

Daarin is te lezen dat in Forum bordjes hangen die het lopen op blote voeten verbieden. Nu blijkt het eenmansactie van een conciërge die zich ergerde aan het aantal blote voeten dat hij dagelijks in het gebouw zag. ‘Voor hem persoonlijk was de maat vol. Dat staat los van wat de organisatie er van vindt’, aldus Vink. Hij benadrukt dat in practicumlokalen wel een ‘blote-voeten-verbod’ van kracht is. ‘Daar gelden gewone veiligheidsvoorschriften’. De verbodsbordjes zijn inmiddels verwijderd.

Re:acties 18

 • Roodbaard

  @Myranya
  "als ik met schoeisel loop, voel ik me alsof ik vloek met elke stap", serieus?
  Als je hiermee wil zeggen dat schoeisel vloeken is, dan is het dragen van kleren ook vloeken.
  Toch zie ik nog steeds geen naakte studenten op de uni rond lopen. De reden hiervoor lijkt me vrij duidelijk, maar aangezien je algemene ontwikkeling blijkbaar niet zo goed is zal ik het voor je uitleggen.
  We dragen kleren omdat dit algemeen fatsoen is, net als het dragen van schoenen. Dus trek gewoon lekker dat schoeisel aan of al je kleren uit(als je een echt standpunt wil maken).
  Gelukkig kunnen wij jou dit fatsoen nog bijbrengen, zodat je later een baan kan vinden en niet op andermans belastingcenten gaat leven.

  Reageer
 • Schoenendrager

  Snap niet hoe jullie jezelf nog serieus kunnen nemen.

  "als ik met schoeisel loop, voel ik me alsof ik vloek met elke stap"
  "Allemaal kinderarbeid hippe schoenen, bio-industrie en lobby-marketing. Gecultifeerde ja-knikkers van een ziek tijdsgeest."

  Wat je in je vrije tijd doet interesseert me echt geen moer. Echter als je op de uni komt ben je gewoon bezig met studeren, en niet met een "O-Kijk-Mij-Nou-Een-Hippie-Zijn act." Doe gewoon lekker die schoenen aan, wordt je een stuk serieuzer genomen..

  Reageer
  • Lian

   Ik neem mezelf serieus. Ik vind zonder schoenen lopen fijner. Ik krijg zweetvoeten in schoenen en dat vind ik vies aanvoelen.

   Als ik wilde dat mensen naar me keken dan, tsja, dat kan inderdaad zo, maar er zijn denk ik wel effectievere manieren. Ik doe het voor mezelf, omdat ik dan minder pijn heb aan mijn voeten en vanwege eerder genoemde zweetvoeten gevoel.

 • Beschaving

  @ROFL

  Uit welke MBO instelling ben jij gekropen en hoe heb jij deze site gevonden? Ga eens even heel snel terug als jij niet fatsoenlijk inhoudelijk met een degelijke bericht kan reageren.

  Zolang ik niet op mijn handen loop vergelijk ik mijn voeten niet met handen. Doe jij dat wel, dan mag je van mij met blote handen zo vaak rondjes maken op het forum als je wilt. Dan maak je wat mij betreft een mooi statement ;)

  Zo niet, houd je dan gewoon aan de fatsoensnormen zoals we ze in onze cultuur gewend zijn. Je noemt een paar leuke voorbeelden, maar deze hebben niets met de maatschappij en cultuur te maken die op een Nederlandse Universiteit te vinden is. Natuurlijk zijn we zo multi culti als de pest, maar zoals genoemd, de chinezen zitten tegenwoordig ook gewoon met hun billetjes op de wc-bril.

  Overigens bedoel ik met schoeisel ook teenslippers, er ziet nog steeds iets onder je voet.

  Reageer
 • Jeroen

  Er is niet mis met lopen op blote voeten, het blijkt zelfs gezond te zijn. Vergelijk het eens met roken wat slecht is voor je gezondheid en je valt er anderen soms mee lastig (en toch ben ik er niet op tegen). Hoeveel studenten roken? Waarschijnlijk nog veel en toch is het sociaal geaccepteerd.

  Mensen, wordt je eens bewust waar je mee bezig bent, het leven is echt te kort om je over blote voeten druk te maken.

  Reageer
 • M

  @Myranya
  Ik wilde de universiteitsgebouwen nou niet bepaald een heilige tempel noemen. Het blootvoets in het openbaar lopen hoort gewoon niet binnen de normen van de Nederlandse samenleving. Net zoals dat de Aziaten hier niet gehurkt op de wc horen te staan. Houden ze zich prima aan voor zover ik vermoed, hoor ik verder niemand over, dus ik snap niet dat het voor de blootvoetelingen zo'n probleem is om zich ook een beetje aan te passen.

  Reageer
 • Myranya

  @beschaving -voeten zijn geen tieten of penis, ze zijn meer vergelijkbaar met handen, en we dragen ook niet altijd handschoenen. Bovendien draagt als het even warm wordt, half Nederland teenslippers, waarin je ook de hele voet ziet.

  En misschien voor velen een beetje zweverig, maar voor mij persoonlijk telt, blootsvoets lopen is juist een vorm van respect, van eerbiedig op moeder aarde lopen; als ik met schoeisel loop, voel ik me alsof ik vloek met elke stap. Oordeel niet alleen naar je eigen waarden, denk er ook aan dat er tempels en dergelijke zijn waar je juist zonder schoenen moet lopen. Blootsvoets is niet noodzakelijk ontfatsoenlijk, net zomin als 'schoenen' altijd een teken van netheid en fatsoen zijn (afgetrapte gympen bijvoorbeeld, of mensen die schoeisel met profielzolen dragen en dan te gehaast zijn om hun voeten goed te vegen).

  Reageer
 • EHBO-er

  Ok live and let live....

  En als er dan iemand in het Forum op blote voeten loopt en de voeten open haalt,dan komt 1 van de conciërges van het Forum wel in actie om de voeten adequaat te behandelen hoor.....

  Reageer
 • A

  Tja, ik loop erg graag op blote voeten, maar op het Forum zul je me zo nooit zien. Voor een korte broek geldt voor mij hetzelfde, ik voel me daar niet prettig omdat ik weet dat het daar niet gepast is.

  Maar.. als ik thuis ben gaan die lange broek en schoenen aan de kant, trek ik lekker mijn korte broek aan en ga ik lekker op blote voeten over het gras huppelen. Als een trotse Wageninger.

  Reageer
 • ROLF

  stelletje gehersenspoelde omhoog gevallen ijdeltuiten. Wat lees ik hier allemaal over fatsoensnormen die je anderen op moet leggen ivm megadeals middels stropdassenmentaliteit?

  hahaha!

  Allemaal kinderarbeid hippe schoenen, bio-industrie en lobby-marketing. Gecultifeerde ja-knikkers van een ziek tijdsgeest.

  Dan punaises willen strooien, wat een agressie ..., gaap! 100% zeker de schapen er eerder in stappen dan mensen die bewust in hun voeten staan.

  Shame on you and your manners.
  Live and let live.

  Reageer
 • Landbouwer

  Misschien kan iemand van het facilitair bedrijf het verbodsbordje digitaal beschikbaar stellen zodat we het zelf in de gebouwen kunnen verspreiden en daarmee de hippies laten zien dat de maat vol is. Als landbouwer stamp ik toch ook niet met mijn modder klompen door het radix....

  Reageer

Re:ageer