Nieuws - 28 september 2015

Blog: Vrouwenquotum

tekst:
Jan-Willem Kortlever

Het is prima dat vrouwen opstomen naar de top, stelt blogger Jan-Willem Kortlever. Hij stoort zich echter aan de geforceerde pogingen om ‘genderbalans’ te bereiken.

Afgelopen week is er een schokkend onderzoek gepubliceerd. Het blijkt dat je als vrouw minder kans hebt op een Veni-beurs (gericht op talentvolle, jonge wetenschappers). Van alle vrouwen die in de Veni-vijver hebben gevist, kreeg maar 14,9 procent een beurs toegewezen. Hier tegenover staat dat maar liefst 17,7 procent van de mannen succes had. Precies, niets aan de hand. Na dit bericht stond de wereld even stil, waarna Wageningen UR snel een bericht naar buiten bracht in de trant van: ‘Wageningen doet wat aan achtergestelde vrouwen’. Er is namelijk een mentorprogramma (als vrouw af en toe een bakkie doen met een ervaren collega) binnen het gender-actieplan, waar tegenwoordig zeer frequent mee wordt gepronkt.

Natuurlijk is het een beetje sneu dat je als vrouw kennelijk bijna 3 (!) procent minder kans maakt op zo’n Veni-beurs maar er wordt gedaan alsof dat een probleem is. Natuurlijk niet. Als je kijkt naar de man-vrouw verdeling in de maatschappij is die nergens zo gelijk als bij de verdeling van deze beurzen. Iedereen moet nu eens stoppen met die geforceerde houding ten opzichte van deze verdeling.

Tijden veranderen en daarmee veranderen ook de kansen die vrouwen krijgen om belangrijke functies te vervullen. Honderd jaar geleden mochten vrouwen niets, en nu mogen ze wettelijk gezien alles. Dat de praktijk daar een beetje achteraan hobbelt, is helemaal geen probleem. De bezorgde politiek-correcte houding van steeds meer bestuurders jegens dit grote ‘gender-balance’-probleem is ongepast en rijkelijk overtrokken. Het klimaat voor vrouwen is prima, en hoe meer aandacht er gegeven wordt aan dit ‘probleem’ hoe meer vrouwen zich in een underdogpositie manoeuvreren.

Ik heb niets tegen vrouwen aan de top maar wel tegen de top die geforceerd op zoek moet naar vrouwen. Dat mannen van nature nu eenmaal meer leiders zijn, is een gegeven dat ook tot uiting komt in de bezetting van deze functies. Leiderschap is een essentiële eigenschap voor een bestuurder, en weegt daarom zwaar tijdens een benoeming. Dat daardoor wellicht meer mannen op sleutelposities zitten, is misschien zuur maar onvermijdelijk.

Jan-Willem doet de master Biosystems Engineering. Vol hem op twitter: @JanWillemK

Lees alle blogs van Jan-Willem