Student - 21 oktober 2014

Blog: Van A naar B via C

4

Sinds ik mezelf in redelijk veel verschillende gebouwen op de campus moet melden, valt het me steeds meer op dat je jezelf vrijwel nooit in een rechte lijn van A naar B kunt bewegen. De campus ligt vol paden en wegen, al dan niet geasfalteerd, bestraat of verhard met grind, maar toch is het onmogelijk om jezelf een beetje handig te verplaatsen.

De laatste jaren zijn er extra verbindingen bijgekomen, vooral rondom Orion. Daar hebben we heuse haaientanden, verschillende kleuren asfalt en voorsorteervakken. En verkeersborden. Ik vind het best wel grappig, maar vooral moeilijk inefficiënt allemaal.

Als ik hier met een ruimtelijk planner over praat, en dat deed ik laatst, blijkt het allemaal erg logisch te zijn. Alle paden passen in een groot geheel en maken verbindingen tussen vooraf bedachte punten (niet de gebouwen kennelijk) die er voor zorgen dat de campus één wordt. Tsja. Bijna poëtisch krijg ik uitleg over iets heel simpels: zorgen dat je van A naar B kunt. Ik ben nogal praktisch ingesteld en moet altijd een beetje lachen om makkelijke dingen die moeilijk gemaakt worden.

Toch denk ik dat het wel ergens goed voor is, dat eindeloos omlopen. Tijdens het wandelen ontstaan namelijk de beste ideeën. Als je op een stoel gaat zitten om ideeën te verzinnen lukt het negen van de tien keer niet, en als je druk bent heb je er geen tijd voor. Als je wandelt voel je vrijheid en ben je net wat creatiever.

Ik zie het wel gebeuren. Ergens halverwege op je tocht tussen Radix en Orion, op een punt waar je eigenlijk helemaal niet wilde komen, los je zomaar het wereldvoedselvraagstuk op of bedenk je pardoes een manier om water om te zetten in bier. Geloof je het niet? Ga het gewoon proberen, maar vergeet je ontdekkingen niet op te schrijven. Voor je het weet loop je Orion binnen, en drink je de week erna nog steeds water.

Twitter: @JanWillemK

Re:acties 4

• Henk de Vries

Ik keek vandaag de Donald Duck in en er wordt weer geprobeerd de oplage te verhogen, ditmaals door een verhaal met Georgina Verbaan er in. Nu klinkt dit al belabberd maar het viel me dit jaar op dat ze bij dat ooit vrolijke weekblad nu proberen te scoren met slappe verhalen maar dan wel met BN'ers er in. Zo was er eerder dit jaar een nummer met de lui van The Voice, daarna een met Andre van Duin, en een paar weken terug met Alexander Klopping.

Nu is dat op zich al tenenkrommend maar de verhalen zijn daarbij ook nog eens totaal niet grappig. De grap is dat er opeens een BN'er in zit. Donald heeft een gadget nodig....nou gelukkig komt hij Willie Wortel Alexander Klopping tegen. Dat is dan de grap.

Daarbij worden de verhalen geproduceerd door hetzelfde belabberde team als dat de verhalen "Donald Duck op bezoek in *Nederlandse Provincie*" schreef. Dat waren ook enorm slappe verhalen waarbij de grap was dat Donald niet bijv vulnisman in Duckstad was....maar in Utrecht.

• Wakker Vlees

Dit is misschien wel de meest relevante reactie op een blog ooit. Respect!

• Opa vertelt

Er is een verhaal/legende over een wijze professor die een nieuwe campus liet bouwen. Eerst werd overal gras gezaaid; waar na een paar maanden spontaan paden ontstonden, werden deze verhard. Tel uit je winst..

• GT

'vergeet je ontdekkingen niet op te schrijven' Kak! weer opgeschreven :(

• Wakker Vlees

Water omzetten naar bier is niet bepaald een vernieuwend idee. Dit wordt al eeuwen gedaan, het heet bier brouwen.

Verder ben ik van mening dat op een stoel zitten wel degelijk helpt bij het ontwikkelen van ideeën, maar deze stoel moet wel van porselein zijn met een gat in de bodem.

De rustige minuten voordat je in slaap valt zitten meestal ook barstensvol inspiratie, dus zorg dat je een notitieblok naast je bed hebt liggen. Of meeneemt naar college natuurlijk, als je daar liever slaapt