Student - 14 september 2015

Blog: Stop met promotie van de uni

5

Sinds de start van het jaar is het extreem druk in de onderwijsgebouwen. De groei die de universiteit al jaren laat zien speelt ons parten, en moet een halt worden toegeroepen.

Het Forum is, vooral in de pauze, bijna onbegaanbaar en buiten staan de fietsen rijen dik op het gras. Lokalen zitten te vol, wat te vaak resulteert in studenten die moeten staan of in studenten die niet eens de zaal in kunnen. Zijn het opstartproblemen, of hebben we een echt probleem?

De communicatieafdeling lijkt het probleem niet te zien. Die blijft steeds nieuwe en gekkere manieren verzinnen om nog meer studenten naar Wageningen te krijgen. Zo kreeg de app WURpp deze zomer een update waardoor hij nóg bruikbaardere informatie voor promotiedoeleinden moet opleveren.

Misschien kan iemand mij ondertussen uitleggen van het volgen van de rector op twitter en het stemmen op Dolf Weijers als wetenschapstalent bijdraagt aan de promotie van de universiteit. Dergelijke opdrachten verschijnen vaak in de app, waardoor het meer een geldverslindende idee dan een echt goede manier van ondersteuning voor de communicatieafdeling is. Ik doe er trouwens wel aan mee, want je krijgt aan de lopende band gratis gadgets waar je alleen af en toe zo’n vreemde opdracht voor moet doen. Ik heb zojuist een foto gemaakt van een student die een bord Chinees liet vallen, ergens tussen Forum en Orion. Normaal is dat zielig, maar voor de opdracht ‘Campus bloopers’ volstaat het vast en zeker.

Wageningen Wolf

Vanaf de zomer hebben we, net als de pretparken en de voetbalclubs, een heuse mascotte. De Wageningen Wolf. Wie verzint dat? Alsof het imago van een universiteit wordt geholpen door een grote knuffelbeer die met iedereen op de foto wil. Zo’n foto was trouwens ook een opdracht in WURpp. Ik denk dat we binnenkort stripverhalen kunnen verwachten met die wolf in de hoofdrol. Hè wacht, het maken van zo’n strip was ook een opdracht in de app.

Misschien moet de afdeling communicatie maar eens een tandje terug schakelen, om te zorgen dat er het komend jaar geen groei is. Dan krijgt de universiteit lucht om de huidige groei beter te accommoderen en te zorgen dat kwaliteit gewaarborgd blijft. De studenten die echt zo graag naar Wageningen komen, vinden ons echt wel. Als blijkt dat er volgend jaar niemand komt, kan dat pak van die wolf zo weer uit de kast.

Jan-Willem doet de master Biosystems Engineering. Vol hem op twitter: @JanWillemK

Re:acties 5

• Henk

Sinds maandag zijn er geen nieuwe opdrachten meer verschenen in die WURpp app. Ik zie een verband.

• ries

Het is niet alleen de uni die de groei niet kan bijbenen , ook het stadje Wageningen kan deze groei niet bijbenen.
    De situatie rondom het winkelcentrum in de Tarthorst is zeer gevaarlijk en het is wachten op een dodelijk ongeluk, tevens het verkeer en de bereikbaarheid is dramatisch.
    Ook als woningzoekende is het onmogelijk om een woning te vinden met zeer lange wachttijden.
    Ik kan jullie wel vertellen dat ik en alle Wageningers erg trots zijn op de uni en haar studenten.

• Emma

Ik moet stiekem ook wel lachen om die wolf, omdat het een echt een typische furry wolf is (zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Furry). Niks daartegen, maar lijkt me ook niet precies de associatie die de WUR wil hebben.

• docent

Ben het helemaal met je eens. Dit soort acties is te kinderachtig voor woorden. We zijn toch geen kleuteruniversiteit?

• Student

Eens!