Student - 2 februari 2015

Blog: Stille tosti-oorlog

tekst:
Jan-Willem Kortlever
9

Apen eten banaan, koeien eten gras en studenten eten tosti. Precies, zoals je merkt zijn sommige zaken erg eenvoudig in het leven.

Die apen wonen vast in een oerwoud vol bananenbomen en die koeien lopen in een wei waar gras de enige optie is. De meeste studenten leven in een studentenhuis waar alleen oud brood te vinden is, dus het fenomeen tosti’s eten is daarmee ook verklaard. Die tosti’s wil je natuurlijk wel vers maken, het liefst in je bestuurshok of op je ACT-werkplek in het Forum.

Officieel mag je geen apparaten zoals waterkokers, koffiezetapparaten en tosti-ijzers meenemen en gebruiken in de onderwijsgebouwen. Natuurlijk doen veel studenten dat wel, want koffie uit de automaten neigt naar slootwater en de kantine is schreeuwend duur. De beheerders van het Forum lijken echter de oorlog te hebben verklaard aan onze apparaten: ze verdwijnen spontaan! Deze oorlog wordt wel gevoerd in stilte. Als je ’s morgens op je werkplek komt kan het maar zo zijn dat je tosti-ijzer verdwenen is. Geen briefje, helemaal niets. Regels zijn regels, natuurlijk. De cateraar wil geen concurrentie en gebouwbeheer wil geen brand. Toch is de stille oorlog daarmee niet gestreden, want ik hoor in de wandelgangen dat er hele goede verstopplekken zijn voor al die illegale apparatuur.

Ergens in de kelder van het Forum moet haast wel een kleine, donkere kamer zijn die helemaal volgestampt zit met tosti-ijzers en waterkokers. Als je je boterham met ham en kaas wilt doen veranderen in een tosti, moet je die ruimte zien te vinden. Laten we eens gaan zoeken, want wie aan ons voedsel komt, komt aan ons!Volg Jan-Willem op twitter: @JanWillemK

Re:acties 9

 • Jan-Willem

  Gaat er nog iemand door voor de magnetron?

  Reageer
  • GT

   die hebben ze al op het Forum..

  • Wakker Vlees

   Ik denk het forumbeheer als je er eentje laat staan.

 • Broer Konijn

  @GT

  Jammer inderdaad, geen koelkast voor jou vandaag. Je moet de StudentCouncil beestjes natuurlijk wel bij de goede naam noemen! Je verdere verheerlijking van dit non-issue schampt overigens wel de waarheid naar mijn mening.


  @Robin

  Dit is volgens mij al de zoveelste vraag van Veste of de bashers gezellig een kopje koffie komen drinken op "kantoor". NATUURLIJK NIET! De beste man (of vrouw) reageert vrij ongefundeerd met een pseudoniem op een anoniem platform. Zet die naïviteit nou eens even aan de kant, probeer de onderliggende gedachte uit zijn relaas te halen en doe daar iets mee (Al zal dat niet bijster veel zijn in dit geval), in plaats van vragen stellen waar je het antwoord al op weet.

  Als hij daadwerkelijk jullie wilden helpen met zijn persoonlijk mening had hij hem wel wat meer onderbouwt en was hij eventueel wel uit eigen initiatief jullie gaan opzoeken.

  Reageer
  • Wakker Vlees

   @Broer Konijn
   Ik zou ook liever voor de ijskast gegaan zijn hoor. Of misschien een nieuw tosti-ijzer.

  • GT

   Die plank is niet bij het verkeerde eind niet misgeslagen

 • Robin

  @GT:
  Vanwaar die botte frustratie op VeSte, wanneer iemand van de Christelijke partij een leuk blogje schrijft over tosti's?!

  Mocht je je frustraties kwijt willen, je kan altijd langskomen voor een kopje koffie op het Student Council kantoor. Dat werkt beter dan anoniem reageren op een irrelevante plek. Neem jij de tosti's mee?

  Reageer
  • gf

   Klassieker, het kantoordenken. Kerel, je bent (1) student en (2) je hebt een werkplaats om je pseudo-actviteiten uit te oefenen, geen kantoor.
   Zegt weer veel over de waan waarin men zich denkt te bevinden: belangrijk doen en op kantoor zitten is de core-business van de studenten council.

  • Jan-Willem

   Koffie kan ook op de gang, daar zijn we iets minder prominent dan op kantoor.. ;)

 • GT

  Wat zou de reden geweest zijn dat dit geschreven is? Is in de afgelopen tijd het tosti-ijzer in de ruimte van der universiteits braafste jongetje VeSte gejat? Potverdikkie nog an toe. Hoe zouden de vergaderingen met de rector wel niet zijn verlopen erna? Ik zie het al voor me; de rector, met alle goede bedoelingen, tegenover 8/9/10 (met hoeveel zijn jullie?) chagrijnige moraalridders, omdat ze hun dagelijkse tosti niet hebben gehad in de lunch.
  Man man man.
  Is er door het humeur vanwege de ontbrekende tosti misschien toch nog iets gekomen van besluitvorming omwille de eisen van VeSte. Met andere woorden, jullie zouden de Forumbeheerders dankbaar moeten zijn.

  Reageer
 • Slapend Vlees

  @WakkerVlees

  Tja, klassiek de vorm afkraken zegt me dat je het inhoudelijke punt begrepen hebt.

  Ik vind dat je je als student best mag afzetten tegen een verbod dat o.a. is opgeroepen om concurrentie tegen te gaan.

  In Orion hebben ze een veel simpeler oplossing: een aantal tosti-ijzers in de Spot waar iedereen gebruik van mag maken.

  Simpel en efficiënt. Geen vergelijking met het math- of methlab nodig.

  Reageer
  • Wakker Vlees

   @Slapend Vlees
   Dan slaat deze blog alsnog alle planken mis, sterker nog, de bomen waarvan de planken gemaakt zouden zijn die JW misslaat zijn nog niet eens geplant.

   Want, waarom zou je je afzetten tegen het concurrentieverbod? Als er in het Orion gewoon tosti-ijzers staan, waarom gaan de tosti-huilers dan niet gewoon naar het Orion om hun natte tosti's te maken? Of gewoon naar huis om je tosti te eten?

   Er zijn genoeg oplossingen om dit hele probleem te omzeilen, dus waarom zo pretentieus principieel janken over een niet-bestaand probleem?

 • Slapend vlees

  Ja JanWillem! Snap je dan niet dat het maken van een tosti wel net zo'n ernstige misdrijf is als het beginnen van een mathlab ?!

  Reageer
  • Wakker Vlees

   @Slapend vlees

   Mathlab is naar mijn weten gewoon toegestaan op het Forum, dat staat gewoon op de pc's.

 • Wakker Vlees

  Ik begrijp niet goed waarom je klaagt dat je tosti-ijzer verdwijnt. Het is duidelijk dat het verboden is, dus als ze zo'n ding aantreffen wordt deze inderdaad weggehaald. Als ik een methlab zou beginnen in de laboratoria op de achste verdieping van het Forum zou deze ook weggehaald worden, het mag immers niet.

  Je zou natuurlijk, als je echt zo graag stoer een tosti wil eten in je bestuurshok of met je ACT groepje, je tosti-ijzer 's middags weer mee naar je supergave gang op je toffe sterflat kunnen nemen. Scheelt je een nieuwe kopen.

  Reageer
 • J de T

  Gedwongen winkelnering, dat is toch iets van vroeger?

  Reageer
 • Kees

  Een verbrande, aangekoekte tosti ruikt nog altijd beter dan deze diefstal. Hulde aan de tosti die menig student aan zijn thesis heeft geholpen en pek en veren voor de kleptomaan die de student zijn lunch ontneemt. Op de barricade!

  Reageer

Re:ageer