Nieuws - 25 augustus 2014

Blog: Reageren kun je leren

Het valt me op dat er de laatste tijd vooral anoniem wordt gereageerd op deze site. Enkele collegabloggers en de redactie krijgen er nogal eens van langs van met name anonieme personen. Dat is laf! Als je echt iets zinnigs te melden hebt dan kun je dat gewoon onder je eigen naam doen lijkt me, in plaats van een pseudoniem te gebruiken.

Het is nogal goedkoop om kritiek te leveren of een opmerking te plaatsen zonder daarbij zelf het risico te lopen aangesproken te worden op je reactie. Kennelijk ben je dan gewoon niet zeker van je opmerking. Verder oogt het ook verre van professioneel, als een discussie gevoerd wordt door louter mensen die kennelijk niet echt achter hun mening durven te gaan staan. Het klinkt vast nogal arrogant, maar ik erger me er gewoon kapot aan. Als je echt zo graag een grote mond wilt hebben, of het beter denkt te weten kun je gaan spuien op nu.nl of GeenStijl. Er zouden veel meer leuke discussies kunnen ontstaan aan de hand van blogs of artikelen, maar als mensen anoniem reageren is voor mij de lol er snel af.

Natuurlijk loopt iedereen die iets schrijft het risico om af en toe flinke kritiek te krijgen of om zelfs hard onderuit te gaan als hetgeen wat hij of zij schrijft echt nergens over gaat. Als je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt loop je nu eenmaal de kans dat het er soms wordt afgehakt. En terecht. Toch weet ik dan wel graag wie de spreekwoordelijke bijl gehanteerd heeft.

Niet mee eens? Kom maar op!Twitter: @JanWillemK