Student - 23 september 2013

Blog: Privacy

4

Ik woon op Hoevestein en ik ben over het algemeen zeer tevreden over mijn ‘huisbaas’. Idealis zorgt goed voor ons. De complexen worden perfect onderhouden en als er iets kapot is, fixt de complexbeheerder het binnen de kortste keren.

Deze hoge onderhoudstandaard heeft echter ook een keerzijde. Het betekent dat er regelmatig controle of onderhoud uitgevoerd moet worden voor alles wat los en vast zit op de afdeling.

Als gevolg hiervan komt het regelmatig voor dat ik slaapdronken in mijn net dichtgeknoopte badjas over de gang stiefel en struikel over twee voetjes, omdat er een monteur op zijn knieën in de meterkast zit. Stel je voor  dat je ligt uit te brakken in je bed na een goed feestje en er wordt aangeklopt aan je kamerdeur. Drie seconden later loopt er een bouwvakker naar binnen, hij moet iets doen aan je kozijnen. Of, horror, je zit in je kamer en opeens lopen er twee bouwvakkers voorbij je raam. Elke keer dat er zoiets gebeurt  dank ik god  op mijn eigen knietjes dat ik me dan niet net sta om te kleden of andere gênante dingen aan het doen ben.

De bouwvakkers zijn over het algemeen vriendelijk, ze doen hun rustig hun werk en daarna zijn ze ook weer verdwenen. Wat mij stoort aan deze werkwijze is de totale afwezigheid van enig gevoel voor privacy. Naar mijn idee krijgt elke monteur zomaar de sleutel van onze afdeling en kan iedereen op elk gewenst moment bij ons naar binnenlopen. Idealis vergeet blijkbaar wat wij eigenlijk doen in hun complexen: wij wonen daar. Wij slapen, douchen, eten, plassen en studeren daar in de relatieve geborgenheid van ons eigen thuis. In dat plaatje horen geen monteurs.

Afgelopen week loste dit probleem zichzelf gelukkig op. Onze afdeling had namelijk twee dagen geen stromend water overdag vanwege onderhoud. En tja, als je toch niet kan plassen, douchen, tanden poetsen of thee drinken op je eigen afdeling, waar heb je dan die privacy voor nodig?

Re:acties 4

• GWierda

Ik dacht toch dat ik van Idealis regelmatig mailtjes krijg wanneer ze iets willen komen repareren. Daarnaast, 's nachts lijkt me een stuk genanter ivm kabouterparanoïde slaapkamertaferelen. Tijdens geijkte college-uren moet met goed fatsoen een studentenflat kunnen worden gerepareerd.

• Romy

GWierda, mijn complimenten, dit stukje is een verrijking voor de Nederlandse taal. Kabouterparanoïde slaapkamertaferelen, bravo! En inderdaad, dat zouden we natuurlijk niet moeten hebben op de afdeling...

• Niels

Als we het toch over irritaties van onderhoudswerk hebben. Ik erger me er wel aan dat er niet beter word gecombineerd van werkzaamheden. Als je dan toch overlast moet ondervinden van grootschalig onderhoud, minimaliseer het dan wel door zo slim mogelijk werkzaamheden te combineren in plaats van gefragmenteerd kleine onderhouds-projecten. Ik ben best tevreden over IDEALIS maar als je bijvoorbeeld de keuken deuren en het zink vervangt, pak dan direct ook de vloer en muren mee en kom er de komende 10 jaar niet meer voor grootschalig onderhoud op die keuken. Natuurlijk is onderhoud in ons eigen belang maar als ik er bij stil sta hoe veel weken ik niet goed heb kunnen studeren door onderhoudsoverlast met veel herrie denk ik toch wel bij mezelf dan het efficiënter moet kunnen.

• Annie

Ben ik niet met je eens René. Service bieden kan best, maar ze moeten je wel op de hoogte stellen dat ze op een bepaalde dag in een bepaald tijdsgebied derden toegang geven tot de afdeling en daarbij ook aangeven of ze op individuele kamers moeten zijn. Dan kan je service leveren en kunnen bewoners daar rekening mee houden. Is heel normaal, doet de Woningstichting ook.

• Rene V.

Romy, Ik ben het niet met je eens!
    Er wordt meestal vrij snel hulp geboden vanuit IDEALIS wanneer er gebreken zijn aan wat voor faciliteit dan ook. Dit is een lust, geen last. Dat je er zelf wat van de werkzaamheden merkt is niet meer dan logisch en onvermijdbaar. De enige oplossing voor jou "probleem" is het inzetten van kabouters om het werk te doen midden in de nacht wanneer de meeste mensen slapen.
    En zelfs dan is er de kans dat je over een dergelijke kabouter zal struikelen wanneer je in een vroeg uurtje terug komt van een gezellige kroeg avond/nacht..

Rene V.