Nieuws - 28 oktober 2013

Blog: Maandag

tekst:
Jan-Willem Kortlever

Het is weer zover, het is maandag. De eerste maandag van de nieuwe periode. Het is niet onderzocht, maar je kunt er vanuit gaan dat dit de meest zinloze dag van de komende acht weken is.

De dag begint met twee mogelijkheden. Je gaat noodvroeg je bed uit zodat je om half 9 naar het introcollege van je ochtendvak kunt gaan, of je blijft liggen. Als je het weekend bij je ouders bent, dan is noodvroeg vaak nog zacht uitgedrukt, er vanuit gaande dat je op maandag reist. Je moeder gaat natuurlijk niet al om half zes je brood smeren, dus dat moet je dan zelf doen. Om half acht liggen deze kaarten vast anders. Blijven liggen dus.

Maar stel dat je toch gaat en je zit precies om half negen in de collegebanken, met je bak automaatkoffie. De docent gaat waarschijnlijk uitleggen hoe Blackboard werkt, vertellen of er wel of geen verplichtte contacturen zijn, zeggen dat je de stof moet bijhouden en afsluiten met de mededeling dat je dat allemaal nog eens kunt nalezen op Blackboard. En dan is het vijf over half 9 en sta je met je bak koffie weer buiten. Op naar de volgende vijf minuten college waarin je iets dergelijks hoort, maar dan van je middagvak. Half twee.

Waarom schaffen we deze eerste maandag van de periode niet gewoon af? Waarschijnlijk omdat anders de eerste dinsdag van de periode misbruikt wordt, dat zou jammer zijn. Die dinsdag is er normaal gesproken voor om je met de neus op de feiten te drukken en je te vertellen dat je vakken waarschijnlijk meer aandacht vragen dan je lief is. Dan toch maar die maandag, vooral om gezellig met je moeder koffie te drinken thuis. En om ’s avonds even te kijken wat je gemist hebt, want dat staat op Blackboard zoals je nog weet van die vorige eerste dag.

Het is en blijft een lastige, die eerste maandag van de nieuwe periode.
Door een technisch probleem kan er op dit bericht helaas niet gereageerd worden. We hopen dit zo snel mogelijk te verhelpen