Nieuws - 31 augustus 2015

Bliksem ingeslagen op Marijkeweg

tekst:
Carina Nieuwenweg

Afgelopen nacht kregen inwoners van de studentencomplex aan de Marijkeweg de schrik van hun leven. Rond vier uur ’s nachts sloeg de bliksem in.

Foto: Dingming Rao

De harde knal, gevolgd door felle lichtflitsen, deed studenten rechtop in bed schieten. ‘Ik dacht: nu komen de Russen!’ aldus een van de bewoners.

Vanochtend was de schade goed merkbaar. Geen tv en geen radio. Studenten vroegen zich af hoe ze de dag zonder tv moesten doorkomen. Een willekeurige student: ‘We mogen van geluk spreken dat het internet het nog wel doet. Anders was de chaos niet te overzien!’  

Waar de bliksem precies is ingeslagen is niet bekend. Idealis heeft geconstateerd dat het gebouw niet beschadigd is. Mogelijk heeft de geïnstalleerde bliksemafleider zijn werk gedaan, aldus woordvoerder Corina van Dijk. ‘Maar dat verklaart weer niet waarom het tv- en radiosignaal ermee is opgehouden.’ Boze telefoontjes heeft de studentenhuisvester niet gehad. ‘Studenten zijn vooral erg geschrokken.'

Volgens Idealis is de storing gemeld bij Ziggo, die radio en televisie levert aan het studentencomplex. De provider meldt desgevraagd dat er geen gegevens zijn over een storing aan de Marijkeweg. Volgens de storingschecker op de website was er een storing, maar is die inmiddels opgelost.