Student - 10 januari 2008

Blessure hindert Ooijevaar op NK

Het NK Allround, 29 en 30 december in Heerenveen, is slecht verlopen voor Mark Ooijevaar. De student Bos- en natuurbeheer kon door de nasleep van een val tijdens een training, op 7 december, ‘niet meer dan meedoen’.

Bij de val belandde zijn rechterschaats in zijn linkerenkel. De hoefijzervormige wond werd gedicht met vijftien hechtingen. ‘Door de vorm van de wond duurt het herstel nogal lang’, zegt Ooijevaar. ‘Om echt goed te rijden kwam het NK voor mij te vroeg. Ik had de controle nog niet terug en had nog te weinig intensief en op snelheid kunnen schaatsen.’
Ooijevaar werd elfde op de vijf kilometer en laatste op de 500 en 1500 meter. Hij bereidt zich nu voor op de skate-offs op 18 en 23 januari voor de wereldbekerwedstrijden van Hamar eind deze maand, waar op de tien kilometer nog drie startplekken te verdelen zijn, en Baselga begin februari, waar nog twee plaatsen op de vijf kilometer open staan.