Student - 22 maart 2007

Biotechnologen vieren lustrum met symposium

De studievereniging van Biotechnologie Codon viert deze week haar vijftienjarig bestaan. Naast feestelijkheden als een barbecue, filmnacht en gala hield de vereniging een groots opgezet symposium over de toekomst van biobrandstoffen.

Tijdens het symposium ‘Biobased economy, fuelling the future’ op 20 maart spraken onderzoekers van Wageningen UR en verschillende bedrijven, waaronder Shell en Royal Nedalco, over de grote potentie van restproducten zoals stro als duurzame bron voor biobrandstoffen. Deze producten gaan de komende jaren een belangrijke rol spelen om te komen tot meer duurzame energie, waartoe de Europese lidstaten vorige maand besloten. In dit nieuwste klimaatakkoord staat dat in 2020 minstens tien procent van de brandstof uit biobrandstof moet bestaan.
Ondanks een grote variatie aan sprekers was de opkomst op het symposium lager dan verwacht. ‘We hebben 120 tasjes laten maken om uit te delen’ vertelt Frank Theunissen, student Biotechnologie en voorzitter van het organiserende comité. ‘Maar er zijn maar zestig deelnemers, onder wie ongeveer twintig studenten.’ Een teleurstellend aantal vindt hij, want de studievereniging heeft meer dan tweehonderd leden.
Toch was het een geslaagde dag, zeggen zowel de organisatoren als de wel aanwezige studenten. ‘Het is goed en erg leerzaam om te horen wat er allemaal speelt in de praktijk’, aldus Frank./ Laurien Holtjer

Zie ook: Optimisme over tweede generatie biobrandstof