Organisatie

Biotechnion staat grotendeels leeg

De ontmanteling van Biotechnion is een stap verder na de verhuizing van Levensmiddelentechnologie. Concentratie van de bezetting moet een Biotechnion Blues voorkomen.
Roelof Kleis

Levensmiddelentechnologie verhuisde anderhalve week geleden naar de nieuwbouw van Axis tussen het voormalige Atrium en Technotron. De verhuizing slaat een flink gat in de bezetting van het acht lagende tellende Biotechnion. Alleen de eerste drie verdiepingen blijven voorlopig in gebruik. Humane voeding blijft hier tot (zomer 2015) de nieuwbouw van Helix op De Born af is. Die nieuwbouw gaat deze maand nog van start.

Naast voeding is een deel van de zesde verdieping tot einde dit jaar ook nog in gebruik. Bioproceskunde (de groep van professor Rene Wijffels) zou ook naar Axis gaan, maar dat gaat niet door. Door de groei van diverse leerstoelgroepen is er geen ruimte meer, zegt huisvestingshoofd Marcel Gerritsen. Bioproceskunde gaat eind dit jaar naar Radix. De groep blijft onderdeel van AFSG.

Op de overige verdiepingen van Biotechnion domineren lange lege gangen, kale laboratoriumruimtes en uitgeleefde kamers het beeld. Een wat troosteloze indruk. Helemaal op het einde van de vierde verdieping is evenwel leven. Opleidingsdirecteur levensmiddelentechnologie Ralf Hartemink en zijn team huizen daar nog een paar maanden. In november verhuist hij naar Radix. En die paar maanden houdt hij het nog wel uit.

Je moet het ook van de positieve kant zien: ik heb wel een prive-toilet

Ralf Hartemink

‘Maar het is wel een heel stuk rustiger op de gang, zegt Hartemink. ‘Leeg, kaal en saai. Je hoort opeens alles. De koffieautomaten zijn verdwenen en ook de copieermachines zijn er niet meer. Daarvoor moeten we nu naar beneden. Dat soort dingetjes zijn lastig, zeker als je bezoek hebt. Maar het zijn kleine ongemakjes, die overleven we wel. En je moet het ook van de positieve kant zien: ik heb wel een prive-toilet. Als enige man op deze verdieping.’

Op de begane grond is nu nog een receptie. Tot het einde van het jaar, zegt Gerritsen, dan verdwijnt die voorziening ook. Dat is niet alleen een kwestie van geld. ‘Zo’n receptionist heeft niks te doen als er maar drie verdiepingen in gebruik zijn. We zijn bezig oplossingen te bedenken.’ Toch vindt hij niet dat er sprake is van een Biotechnion Blues. ‘Dat proberen we te voorkomen door alles te concentreren op de eerste drie verdiepingen. In overleg met het Facilitair Bedrijf wordt de rest van het gebouw afgesloten.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.