Wetenschap - 26 april 2001

Bioproductmanagement start in september 2002

De nieuwe opleiding Bioproductmanagement gaat in september 2002 van start. De medezeggenschapsraden stemden vorige week in met het voorstel hiertoe van het college van bestuur.

In een informeel overleg met de voorzitter van de studentenraad had rector prof. dr. ir. Bert Speelman gedreigd met een juridisch geschil als de medezeggenschapsraden niet zouden instemmen. Prof. dr. Cees Veerman benadrukte in de vergadering dat de opleiding m?et doorgaan. Hij wil de opleiding zo snel mogelijk laten beginnen: "Wageningen moet met de maatschappelijke ontwikkelingen mee gaan."

Het was nog even spannend wat de studentenraadsfracties gingen stemmen. Hoewel ze allemaal achter een opleiding Bioproductmanagement in Wageningen stonden, wilden ze meer duidelijkheid over de invulling en de financiering van de studie. Uiteindelijk stemden alleen vijf mensen van de Progressieve Studenten Fraktie (PSF) tegen het voorstel. De hele Ondernemingsraad stemde voor.

Het grootste bezwaar van de PSF is de korte tijd waarin de studie moet worden opgezet. Karen de Jong van de PSF: "Studenten moeten weten aan wat voor opleiding ze beginnen. We willen voorkomen dat ze in het eerste blok nog niet weten hoe het tweede blok er uit ziet, iets wat de propedeusestudenten van de nieuwe opleiding Biologie dit jaar overkwam. Als de studie flopt, zijn studenten de dupe." | S.L.