Nieuws - 3 februari 2014

Bezinning

Afgelopen donderdag heb ik mijn bachelor afgerond. Het is best een wonder te noemen dat het uiteindelijk maar een half jaar langer heeft geduurd, want ik heb er 65 keer voor in een examenzaal gezeten.

Er waren namelijk 31 herkansingen nodig voor ik voor alle vakken een voldoendekon noteren. Ik ben dus blij. Het leuke is dat de universiteit, door die nieuwe herkansingenplanning, mij zelfs twee weken de tijd geeft om blij te zijn. Daarna begint de master waarbij het circus zich, zeer waarschijnlijk, gewoon weer herhaalt.

Maar ja, waar sta je nu precies als je je bachelor diploma hebt gehaald? Ik ben tenslotte niet drieënhalf jaar aan het ploeteren geweest voor die 135 likes op Facebook en al die mensen die nu blij voor me zijn. Een moment van bezinning is op z’n plaats. Ik vind het wel erg lastig om te zeggen wat ik nu precies kan na het halen van de bachelor Agrotechnologie. Een zeker denkniveau waarbij je goed bent in ‘oplossingsgericht denken’ en dat je kunt praten in termen van ‘research’ en ‘development’. Ik heb soms het idee dat ik van veel dingen een klein beetje weet maar van niets heel veel. Gelukkig zit er altijd een master achter iedere bachelor en komt de verdieping vast en zeker de komende jaren. En toch ben ik nu al blij, want dat diploma pakken ze me niet meer af.

Ik heb trouwens wel een plan voor de komende twee blije weken: ‘Hamburgers in het Paradijs’ van onze nieuwe topvrouw lezen. Dit magnum opus van Fresco geeft, volgens de recensies, een goed beeld van waar ze nu precies voor staat. Ik ben benieuwd wat voor vlees we in de kuip hebben.


Twitter: @JanWillemK