Nieuws - 23 november 2010

Bewoners Radix klagen nog steeds over temperatuur en herrie

Een betere temperatuursregeling, minder herrie en betere koffie. Dat zijn enkele wensen van de bewoners van Radix, blijkt uit een enquête van de OR.

radix-achtergrond_0_213.jpg
De klimaatbeheersing in Radix laat nog te wensen over. Het personeel van de Plant Sciences Group (PSG) is niet tevreden over de temperatuur en ventilatie in de nieuwbouw van Plant. Ook leiden de open werkplekken tot geluidshinder voor de medewerkers. Over andere kenmerken van het gebouw en hun werkplek zijn ze wel positief. Zo zijn ze te spreken over de telefonie, ict-voorzieningen, het meubilair, de faciliteiten en de sfeer. Hun algemene oordeel over Radix is dan ook positief. Dat blijkt uit een enquête over Radix van de ondernemingsraad van de Plant Sciences Group onder het personeel.
 
Bloedheet
Medio 2009 namen de plantonderzoekers hun intrek in het gebouw. Al snel kwamen er klachten. Zo gingen de zonneschermen steeds omhoog en omlaag bij wisselende bewolking. Sommige medewerkers plaatsten zelf een zonnescherm of paraplu om iets te kunnen lezen op hun beeldscherm. Op de ene verdieping van Radix was het bloedheet, op een andere verdieping werkten mensen met hun winterjas aan. Ook de kantoortuin viel menig medewerker zwaar. ‘We moeten fluisteren aan de telefoon omdat we anders klachten krijgen’, vertelde een secretaresse.
Over de aangepaste zonwering zijn de medewerkers inmiddels overwegend positief. Maar de temperatuurregeling is nog niet optimaal en de geluidshinder in de open werkplekken blijft. In de tijdelijke huisvesting Tempora 2, aan de achterzijde van Radix, scoorde geluidsoverlast erg hoog. De medewerkers Financiën en Personeelszaken die daar zijn gehuisvest, hunkeren naar verbetering.
 
Verbeterpunten
De ondernemingsraad kreeg 444 enquêteformulieren terug. Ook heeft ze de uitkomst van de enquête inmiddels met de directie besproken. Die heeft verbeterpunten aangekondigd. Zo worden de toiletten voortaan beter schoongemaakt, wordt de koffie lekkerder, wordt de geluidsoverlast uit de koffiecorners beperkt, komt er extra verlichting op plaatsen waar medewerkers daarom gevraagd hebben en komen er verse bloemen in het entreegebouw.
De ondernemingsraad verwerkt nu de antwoorden op de open vragen van de enquête en wil nog suggesties aandragen voor verbeteringen in Radix op langere termijn.