Nieuws - 1 januari 1970

Beurzen voor 'nieuwe' Europeanen

Wageningen Universiteit mag zestig studiebeurzen gaan verdelen onder studenten uit de kandidaatlidstaten en een paar buurlanden van de EU.

De universiteit is geselecteerd om opleidingen te gaan verzorgen op het gebied van Environmental management. In totaal stelt het ministerie van Buitenlandse Zaken 1,7 miljoen euro ter beschikking uit het Matraprogramma voor maatschappelijke transformatie. Dit programma heeft tot doel ' veiligheid, samenwerking en de overgang naar een pluriforme, democratische rechtsstaat' te bevorderen in nieuwe en toekomstige EU-lidstaten en hun buurlanden.
Met de beurzen, zo'n 28 duizend euro per student, kunnen in september dertig studenten beginnen aan een tweejarige master Environmental sciences. Volgend jaar kan nog eens eenzelfde aantal starten. In overleg met de uitvoerende instantie zal de universiteit zelf de werving en selectie verzorgen.
Bert Boerrigter, beleidsmedewerker internationaal onderwijs: 'Dit biedt ons een hele mooie gelegenheid om meer studenten uit die landen te werven en contacten te leggen met andere instellingen aldaar.' Tot de betrokken landen behoren onder meer Oekraïne, Wit-Rusland, Jordanië en Marokko. / JH