Nieuws - 16 augustus 2012

Betrouwbaar

Wat is een van de moeilijkste dingen in het leven? Misschien wel het strikken van je stropdas. Waarom zou een groep Duitse studenten anders werken aan een heuse stropdas-strik-automaat? Het eerste prototype is af, maar het ding ligt nog lang niet in de winkel. Het apparaat is nog te duur. Bovendien is het 'niet 100 procent betrouwbaar'. Hoeveel slachtoffers hij heeft gemaakt is onduidelijk.

26-plaatje-bij-ultras.jpg
Goud
Chocofans opgelet. Chemici van de universiteit van Warwick hebben een procedé ontwikkeld om de helft van het vet en boter in chocola te vervangen door kleine druppeltjes sinaasappelsap. Het ziet eruit als chocola, het smaakt als chocola en het smelt als chocola. Dan zal het wel chocola zijn. Toch? Wederom goud voor de Britten!
Herstel
Weggooien? Mooi niet! Korter kun je een Repair Cafe niet omschrijven. Wageningen (Stadsatelier-Ons Huis, Harnjesweg 84) haakt al enige tijd in op dit landelijke fenomeen. Je kapotte spulletjes met hulp van anderen repareren. Ten behoeve van het milieu. Overigens niet voor gebroken harten, ontvlechtings- of ander leed. Volgende bijeenkomst: vrijdag 24 augustus.
Koffie
Lekker gratis koffiedrinken. Een hoop mensen haastte zich om mee te doen met het smaakonderzoek in het Restaurant van de Toekomst. Tijdens 65 testen kregen gemiddeld 64 proefpersonen koffie of cappuccino uit een automaat. Fresh brew of instant, met verschillende soorten en hoeveelheden melkpoeder.  Er gingen 7776 kopjes koffie doorheen, goed voor 972 liter. Van de 65 soorten koffie zijn er 28 lekker genoeg bevonden. Helaas wordt niet bekendgemaakt welke dat zijn.