Student - 6 maart 2008

Betrokken student? Zet een tattoo!

Wageningse studenten uiten de liefde voor hun studie op de wonderlijkste manieren. Ze verzamelen schedels, tellen de bacteriën in hun vaatdoekje of zetten hun kamer vol met Zambiaanse vruchtbaarheidsbeeldjes. Maar Wouter vond een wel heel originele manier om uiting te geven aan de sympathie voor zijn vak - de biotechnologie. Hij zette een tatoeage van een DNA-helix op zijn arm.

1953_nieuws.jpg

Foto: .

‘Mijn fascinatie voor DNA is de reden geweest om biotechnologie te gaan studeren. Ik vind het gewoon gaaf: vier base-paren die voor een groot deel bepalen hoe je eruit ziet. Ik twijfelde in het begin heel erg over een tatoeage. Mensen werden daar op een gegeven moment zo ziek van dat het nota bene mijn moeder was die zei: jongen, het is toch maar je arm.’
Studiegenoten geloofden aanvankelijk niet dat Wouters tatoeage echt was. ‘Ze probeerden hem eraf te poetsen met aceton. Ik krijg er vaak leuke reacties op. Heb er nog geen meisjes mee kunnen versieren maar het geeft je wel stof tot conversatie. Het wordt vooral leuk als ze ziet welke fout er in het ontwerp is geslopen.’
Zouden er nog meer Wageningers zijn met een leuke tatoeage? Een student Internationale ontwikkelingsstudies die de arme continenten op haar rug heeft laten zetten? Of een econoom met dollartekens over zijn hele lijf? Eigenaar Doran van de tattoo shop Tat Art Gallery in Wageningen schudt zijn hoofd. Hij krijgt niet zoveel speciale verzoeken van studenten. Hij heeft alleen eens bij een bioloog een mug vlak boven zijn achterwerk getatoeëerd. Nou, ik vind mezelf als bioloog eigenlijk al herkenbaar genoeg wanneer ik met mijn kaki korte broek door de Hoogstraat wandel.