Organisatie - 1 januari 1970

Bètastudent wil meer wiskunde op school

Studenten wiskunde, natuurkunde, sterrenkunde en informatica merken dat ze op de middelbare school te weinig wiskunde hebben gehad om op de universiteit goed mee te kunnen komen. Ze hebben een wanhopige brief geschreven aan onderwijsminister Van der Hoeven.

De Leidsche Flesch, de studievereniging voor de eerder genoemde studies aan de Leidse universiteit, schreef de brief namens studieverenigingen van bètastudies uit het hele land. In de brief vragen ze de minister het wetsvoorstel over onderwijsvernieuwingen dat binnenkort in de Tweede Kamer zal worden behandeld, te heroverwegen. Ze zijn bang dat plannen zullen leiden tot een vermindering van het aantal uren wiskunde, terwijl volgens de jonge bèta’s juist meer aandacht voor het vak nodig is.
In Wageningen zijn het met name docenten die problemen constateren. Docent Wiskunde en Statistiek drs. Jo Gielen: ‘Wij herkennen de problemen zeker. Maar ik heb nog nooit klachten gehad van studenten. Wij klagen. De studenten vinden dat wij ons moeten aanpassen en daar hebben ze ook wel gelijk in.’
Op de website www.lievemaria.nl staat de brief die de boze studenten volgende week officieel zullen overhandigen aan onderwijsminister Maria van der Hoeven. / JH, HOP