Nieuws - 1 januari 1970

Betaald parkeren bij de aula

Een groot deel van het parkeerterrein naast de aula van Wageningen Universiteit is binnenkort alleen nog via een slagboom bereikbaar. De parkeerplaatsen komen dan exclusief beschikbaar voor medewerkers en bezoekers van de aula en Hotel De Wereld. Voor de overige plaatsen op het terrein gaat betaald parkeren gelden.

Dit blijkt uit het voorstel dat de Wageningse gemeenteraad op maandag 5 april behandelt. Hangende de instemming van de raad is inmiddels begonnen met de herinrichting van het terrein, bevestigt ing. Jan Blok van Vastgoed en bouwzaken. ,,We hebben weinig tijd, want de klus moet voor 5 mei klaar zijn. Als we de planning halen is de aannemer op 29 april klaar’’, aldus Blok.
De helft van de parkeerplaatsen op het Irenebrigadeplein, zoals het terrein formeel heet, was al bestemd voor gebruik door Wageningen UR. Blok: ,,In de praktijk was er echter in de middag bijna nooit een parkeerplek meer te vinden. Daar hopen we nu verbetering in te brengen.’’ In totaal verdwijnen 45 parkeerplaatsen achter de slagboom, die vanuit hotel De Wereld zal worden bediend. Daarnaast zijn nog dertig openbare, betaalde parkeerplaatsen beschikbaar.
De herinrichting kost 65.000 euro en wordt voor de helft door Wageningen UR betaald. | G.v.M.