Nieuws - 1 januari 1970

Bestuurswisseling bij de Animal Sciences Group

Dr Hans de Vries (59), algemeen directeur van de Animal Sciences Group, heeft aangekondigd zijn functie om gezondheidsreden uiterlijk per 1 juli 2004 te willen neerleggen. De directieraad van de dieronderzoekers krijgt er ook een nieuw lid bij: de 34-jarige drs Dick Pouwels is per 1 januari de nieuwe directeur management.

De Vries maakte zijn vertrek als algemeen directeur van de Animal Sciences Group bekend tijdens een groots opgezette nieuwjaarsbijeenkomst voor medewerkers in het Dolfinarium van Harderwijk. Hij liet zijn gehoor weten graag nog een jaar of twee als directeur te zijn aangebleven. ,,Mijn arts adviseerde mij dringend om een dagje minder te gaan werken, maar ik ben zelf van mening dat je deze taak niet in vier dagen op een goede manier kunt volbrengen. Ik heb daarom het rigoureuze besluit genomen er helemaal mee te stoppen, hoe zeer mij dat ook aan het hart gaat’’, aldus De Vries.
De Vries maakte bij dezelfde gelegenheid ook bekend dat de raad van bestuur drs Dick Pouwels, de huidige manager van de unit Strategie en Control bij de Animal Science Group, heeft benoemd tot directeur management. Hij volgt dr Philip van der Heijden op die halverwege vorige jaar de overstap maakte naar de kenniseenheid Agrotechnologie en voeding. | G.v.M.