Organisatie - 1 januari 1970

Bestuur zet nieuwbouwplannen Plant in de ijskast

Het nieuwbouwplan voor de Plant Sciences Group op complex De Born in Wageningen gaat voorlopig in de ijskast. De raad van bestuur heeft besloten de investering pas te doen als er meer duidelijkheid is over de voortgang van het herstelplan van de stichting DLO.

In een vergadering met de raad van toezicht eerder deze week is besloten wel groen licht te geven voor de nieuwbouw van het Atlasgebouw van de Environmental Sciences Group. De investering voor dit gebouw worden gedaan vanuit Wageningen Universiteit. De nieuwbouw voor Plant komt voor rekening van de stichting DLO, die juist deze maand het herstelplan Focus 2006 presenteerde. De raad van bestuur wil de investering daarom uitstellen tot er een duidelijker beeld is van de voortgang van dit plan.
Het nieuwbouwplan voor Plant wordt aangehouden tot september 2004. Als de investering dan wordt goedgekeurd kan de nieuwbouw nog volgens planning in 2006 worden opgeleverd.
De kosten van het nieuwe gebouw voor Plant, een vijf verdiepingen hoog gebouw op de plaats van de huidige westvleugel van Plant Research International, zijn naar schatting ongeveer 45 miljoen euro. Het besluit over de bouw van het Forumgebouw is al eerder genomen. | G.v.M.