Nieuws - 27 februari 2018

Bestuur wil scherpe keuzes maken in nieuwe strategie

tekst:
Albert Sikkema

De raad van bestuur wil de nieuwe strategie van WUR vaststellen met behulp van tien discussiethema’s. Werkgroepen gaan die thema’s het komende half jaar uitwerken. Het bestuur wil scherpe keuzes maken.

Screenshot video bijeenkomst, ©WUR

Zo gaat een werkgroep onder leiding van Krijn Poppe en Dolf Weijers  bepalen of het Wageningse domein (waar doen we onderzoek naar?) moet veranderen. En gaan een club met Ellis Hoffland en Marcel Dicke nadenken wat excellentie betekent en hoe WUR dat kan bereiken. Moeten we bijvoorbeeld meer studenten en personeelsleden op kwaliteit selecteren om een excellente universiteit te worden?

Partners
Verder denken er groepen na over de investeringsthema’s van WUR, welke partners WUR moet kiezen, en of het leerstoelenplan moet worden aangepast. Ook kijken er groepen of WUR internationaal genoeg is, hoe Wageningen Research succesvol blijft in de toekomst en hoe WUR jonge professionals aan zich kan binden.

Discussie
Medewerkers en studenten die willen discussiëren over deze thema’s, kunnen zich online aanmelden op intranet. Ook komen er discussiebijeenkomsten in Impulse. De werkgroepen moeten in juni rapporteren.

De ontwikkeling van het strategisch plan 2018-2022 werd op 19 februari afgetrapt in Impulse. Daar zetten de bestuursleden Rens Buchwaldt, Arthur Mol en Louise Fresco de aanpak uiteen voor zo’n 120 aanwezigen. Daarnaast volgden 250 medewerkers de presentatie online.

Filmpje van bijeenkomst