Organisatie - 13 maart 2008

Bestuur tevreden over resultaat reorganisatie

De raad van bestuur kijkt tevreden terug op de reorganisatie Focus 2006. De financiƫle doelstellingen zijn ruimschoots gehaald.
De mogelijkheid van gedwongen ontslag heeft ertoe geleid dat veel overtollig personeel snel op zoek is gegaan naar een nieuwe baan. Daardoor verliep de reorganisatie sneller dan eerdere bezuinigingsoperaties. Dat schrijft de raad van bestuur in een evaluatie die deze week naar de Centrale Ondernemingsraad is gestuurd.
Door Focus 2006 zijn uiteindelijk 896 banen geschrapt, ruim meer dan de geplande 758. Dat heeft een jaarlijkse besparing opgeleverd van 54 miljoen euro. Samen met de 15 miljoen die op andere manieren is bespaard, wordt er in totaal 69 miljoen euro per jaar bezuinigd. Dat is 9 miljoen meer dan waarop was gerekend. Focus 2006 heeft eenmalig 55 miljoen euro gekost.
Van de 153 herplaatsingskandidaten hebben er 67 vrijwillig ontslag genomen, 48 medewerkers vonden een andere baan binnen Wageningen UR, 31 werden gedwongen ontslagen. Voor 7 mensen wordt nog gezocht naar een oplossing.