Nieuws - 6 oktober 2010

Beste studenten

tekst:
Gastredacteur

Bijna dagelijks fiets ik naar mijn werk over de Bornsesteeg richting Radix-gebouw. Jullie fietsen daar ook op weg naar het Forum.

11-post-rode-jack.jpg
Jullie denken dat iedereen dan rechtsaf gaat de houten brug op, maar dat is niet zo. Al regelmatig moest ik in de remmen omdat ik werd afgesneden door iemand die de brug op wilde of van de brug af kwam en zonder nadenken veronderstelde dat ik met de meute meefiets richting Forum.
Vorige week ging het vreselijk mis. Ik werd van links geschept door iemand die rechtsaf sloeg. Ik kon mijn val niet opvangen en belandde met mijn hoofd keihard op het asfalt. Ik zal jullie de bloederige details besparen, maar in het ziekenhuis bleek uit de CT scan dat ik geluk heb gehad. Als het meezit houd ik er enkel een Harry Potter scar aan over nadat de hechtingen zijn verwijderd. Ik zit nu thuis met een hoofd die in een Rambo-film niet zou misstaan. Van de EHBO-ers van het Forum heb ik begrepen dat dit al het vierde ongeluk ter plekke is.
Rode jack. Als je op het asfalt ligt ben je afhankelijk van omstanders voor de eerste hulp en adequate actie. In de eerste minuten ben ik opgevangen door een onbekende student of medewerker waarvan alleen zijn rode jack mij is bijgebleven. Ontzettend bedankt voor je steun. Ook veel dank aan de beide EHBO-ers die vanuit het Forum snel ter plaatse waren en mijn collega's Frits en Hein voor transport naar en begeleiding in het ziekenhuis.
Oproep. Kijk uit je doppen op de Bornsesteeg en houd rekening met andere weggebruikers; de verkeerssituatie daar is al ingewikkeld genoeg.
Pieter van de Sanden, teammanager Plant Research International