Wetenschap - 16 september 2009

Beste proefschrift inter- nationale ontwikkeling

Dr. Rutgerd Boelens, hoofddocent Irrigatie en waterbouwkunde bij Wageningen Universiteit, heeft de Thesis Award Competition gewonnen. Hij schreef het beste proefschrift dat in 2007 en 2008 op de Nederlandse universiteiten verscheen over internationale ontwikkeling.

waterbeheer in de Andes
Boelens promoveerde in april 2008 op onderzoek naar beheer van irrigatiewater in de Andes en welke machtsstrategieën daar een rol bij spelen.
De prijs is ingesteld door het Amsterdam Institute for International Development. Boelens ontvangt de prijs op 23 september uit handen van staatssecretaris Jan Kees de Jager. Wat de prijs inhoudt, wordt tijdens de uitreiking duidelijk. Boelens vermoedt dat hij een vliegticket gaat ontvangen.
Belangrijker dan de prijs vind hij de erkenning. ‘Het is een kritisch proefschrift waarin ik heilige huisjes omver haal en ontwikkelingsmodellen aan de kaak stel. Ik ben blij dat zij het aandurven om dat te belonen.’
Een uitgebreid artikel over dit onderzoek in Resource vind je hier.