Nieuws - 16 januari 2019

Besluit over OnePlanet uitgesteld

tekst:
Anton van Elburg

Het besluit over een Gelderse injectie van 65 miljoen in het OnePlanet-initiatief is uitgesteld tot februari. Provinciale Staten heeft nog veel vragen over de plannen van het Belgische Imec, WUR, Radboud Universiteit en Radboudumc.

Beeld (c) Imec

OnePlanet wil onderzoek gaan doen naar de toepassing van nano-elektronica en digitale technologie├źn in de agro-, food- en healthsectoren. Daarvoor is aan de provincie Gelderland een bijdrage gevraagd van 65 miljoen euro, verspreid over acht jaar.

Over het huidige plan van de initiatiefnemers had de commissie Economie, Energie en milieu nog de nodige vragen en opmerkingen, zo bleek in de vergadering van 15 januari. Het streven van Gedeputeerde Staten is nu om de vragen snel te beantwoorden zodat in de Staten-vergadering van februari een besluit kan vallen. Oorspronkelijk was besluitvorming in december 2018 gepland.

Mocht het niet tot een besluit komen, dan zou de bijdrage aan het OnePlanet-plan een thema in de provinciale verkiezingen kunnen worden.

Lees ook de berichtgeving van De Gelderlander en Omroep Gelderland over de discussie in de commissie.

Wekelijks het laatste nieuws ontvangen over studeren en werken bij WUR? Schrijf je dan nu in voor de Resource nieuwsbrief

Lees meer: