Organisatie - 1 januari 1970

Belangstelling voor studeren over de grens

Studeren in het buitenland is ook een kans om te proeven van een andere cultuur, zo hield rector prof. Martin Kropff zijn gehoor voor bij de opening van de Study Abroad Fair. Op de markt, dinsdag 27 september in de Dreyenborch, kwamen 380 studenten af, iets meer dan vorig jaar bij de eerste editie.

‘Wat ruik ik?’ Lacherig stoot een meisje, met hand voor de neus, haar vriendin aan. De geur is afkomstig van de toastjes met schimmelkaas bij de kraam van vijf Franse universiteiten. De meiden gaan voor hun studie alvast niet naar Frankrijk. Maar ze hadden keus genoeg.
Op de Study Abroad Fair waren vertegenwoordigers van universiteiten uit diverse Europese landen. Daarnaast konden studenten informatie krijgen over stages via Aiesec en de Boerengroep. Verder waren er workshops over de sociale en medische aspecten van naar het buitenland gaan en over Erasmusbeurzen.
Het was de tweede keer dat de internationale studiemarkt werd gehouden. De markt is niet alleen voor Nederlandse studenten. ‘Waarom zouden internationale studenten niet ook nog een tijdje in een ander land gaan studeren? We gunnen het iedereen’, aldus Henriëtte Bal van de afdeling Onderwijs.
Yu Zhang uit China weet na de markt in ieder geval wie ze moet benaderen voor een stage. ‘Ik wil volgend jaar zomer weg en ben me vast aan het oriënteren. Dat moet ook omdat ik bijvoorbeeld visa moet regelen. Ik wil graag naar een Engelstalig land’, aldus de masterstudente.
Bezoekers kregen na afloop een handig reisdoosje met een schaartje, naaigaren, pleisters, wattenstaafjes en een gaasje. Alvast voor in de koffer of rugzak. En thuis konden ze alle informatie over de mogelijkheden nog eens rustig nalezen op de site van de Study Abroad Fair: www.wur.nl/saf. / YdH