Nieuws - 1 januari 1970

Beijer wint zilver op wintertriatlon Inzell

In het Oostenrijkse Inzell is John Beijer, assistent onderzoek en onderwijs bij de leerstoelgroep Aquatische ecologie en waterkwaliteitsbeheer, als tweede geëindigd op de wintertriatlon in de leeftijdscategorie vijftigplus. Hij legde de afgelopen zaterdag tien kilometer lopen, vijftien kilometer mountainbiken en twintig kilometer schaatsen af in 2:18:59, waarmee hij achtste werd in het overall klassement.

Beijer (50) doet pas twee jaar aan wintertriatlon, maar schaatst al van kinds af aan. In 1986 haalde hij een kruisje op de Elfstedentocht en de alternatieve tocht op de Weissensee reed hij al vier keer. Verder heeft hij altijd gevoetbald en aan wielrennen gedaan. ,,Het leek me wel een uitdaging en ik ben niet zo’n zwemmer’’, verklaart hij zijn keuze voor wintertriatlon.
Sporten doet hij vooral van en naar huis in Elst, Gelderland, en tijdens de lunch. ,,Ik kom op skeelers of op de fiets naar mijn werk. Tussen de middag loop ik regelmatig hard met collega’s. Gelukkig hebben we hier in het gebouw een douche.’’
Hij is drie dagen na afloop nog wel wat stijf. ,,Ik was niet echt moe maar je verzuurt helemaal.’’ |
Y.d.H.