Nieuws - 13 september 2012

Bedrijven nieuwsgierig naar nieuwe 'academische ontmoetingsplek'

Impulse opent officieel deuren.
Bedrijfsleven goed vertegenwoordigd.

6.-impuls-IMG_6340-BdG_.jpg
 


Op 3 september was de officiƫle opening van Impulse, een informele ontmoetingsplaats voor de hele campus. De zitkuil in het opgeknapte gebouw 115 was niet groot genoeg voor alle belangstellenden. Sommigen hoorden dus staande hoe de collegevoorzitter Ab Groen, beleidsdirecteur bij corporate education and research, prees voor zijn vasthoudendheid. Dankzij hem werd het idee voor Impulse werkelijkheid. Zelf vindt Groen het 'gewoon heel leuk' rond te lopen in het gebouw dat lang alleen bestond in zijn gedachten: 'De sfeer is vandaag geweldig en we boffen echt met dit weer.' Opvallend was het eenzijdige publiek van de opening. Een snel rondje handen opsteken leverde een kleine honderd ondernemers op en een handjevol studenten en wetenschappers op. Het was zelfs te zien: veel pakken en weinig sneakers. Dat zou met de timing te maken kunnen hebben, denkt Renee van de Weerd, floor manager van Impulse. 'Vandaag is ook de opening van het academisch jaar en de eerste colleges.'
Opvallende afwezige vanmorgen was Martin Scheffer. Hij opperde ruim twee jaar geleden bij de diesvering het idee voor een academische ontmoetingsplek. Zijn afwezigheid heeft niets te maken met de aanpassing van zijn idee tot een centrum met een breder doel. Via de telefoon laat hij weten te laat terug te zijn van een symposium in Amerika. Het initiatief krijgt van hem 'alle liefde en steun'.
Vanaf vandaag rolt de bal van Impulse in ieder geval - letterlijk en figuurlijk. Collegevoorzitter Dijkhuizen en de Gelderse gedeputeerde Annemiek Traag openden de ontmoetingsplek door een mini-biljartbal in een buizenconstructie te stoten, een kunstwerk van de Wageningse groep Waterlanders. Hierin bleef de bal bewegen alsof het een perpetuum mobile betrof om te eindigen met fontein van rode balletjes die over de debatvloeren stuiterden.