Nieuws - 4 maart 2010

Bastiaan niet, Hermien wel

Bastiaan niet, Hermien wel. Rien net wel en Ben en Marco duidelijk wel. Wageningen UR levert diverse raadsleden.

affiche-Meerburg.jpg
Resource portretteerde in het vorige nummer vijf  WUR-medewerkers ('Op weg naar het pluche') die een gooi deden naar een zetel in hun gemeenteraad. Een dag na de verkiezingen kan de rekening worden opgemaakt.
PvdA-ster Hermien Miltenburg komt met stip nieuw in de Renkumse raad. Haar partij verloor weliswaar twee van de zes zetels, maar Miltenburg stond veilig op drie. Minder gelukkig was de Wageningse VVD'er Bastiaan Meerburg. Hij stond vierde op de lijst, maar zijn partij bleef op drie zetels steken. Precies evenveel als vier jaar geleden. Jammer, maar een plekje hoger op de kandidatenlijst zou hem ook niet hebben geholpen. De nummer vijf, Ada Wink, werd met voorkeursstemmen gekozen. Meerburg haalde op eigen kracht 57 stemmen binnen.
Blijven
Meer geluk heeft Wageninger Rien Bor. In 1998 als socialist in de raad gekozen, stapte hij na de laatste landelijke verkiezingen teleurgesteld over naar de Stadspartij. Een SP'er volgde zijn voorbeeld, zodat de Stadspartij de afgelopen tijd liefst vier man sterk in de Wageningse raad was vertegenwoordigd. Dat zijn er twee keer zoveel als de partij vier jaar terug op eigen kracht voor elkaar bokste. De kiezer zette dat weer recht en halveerde het aantal zetels naar twee. Bor stond op twee en mag dus weer vier jaar.  Ben Schulte uit Westervoort zit sinds december vorig jaar namens Groen Links in de raad. Hij mag blijven. Als lijsttrekker sleepte hij twee zetels uit het vuur, evenveel als de partij vier jaar eerder haalde. Veenendaler Marco Verloop zet zijn tienjarige loopbaan als SGP-raadslid ook voort. Verloop leidde zijn partij naar vier zetels, evenveels als de partij er de afgelopen vier jaar had.