Nieuws - 30 september 2016

Barbecuen bij opening Campus Plaza (video)

tekst:
Roelof Kleis

De studenten in Campus Plaza hoefden gisteren niet zelf te koken. Ter gelegenheid van de officiële opening van het complex stond er een gratis barbecue klaar.

Foto: Aart-Jan van de Glind

Met het wegtrekken van een zwart doek - één van de knulligste openingshandelingen ooit - werd het cadeautje van de bouwers onthuld. Op de binnenplaats in de beschutting van het
gebouw was het daarna goed eten van worst en hamburgers. Het gezelschap genodigden deed dat even later binnen en van een iets exquiser menu.

Dat studenten weer op de campus wonen, zet volgens Tijs Breukink (raad van Bestuur) de klok honderd jaar terug. Bij de start van de (toen nog) Landbouwhogeschool kuierden de heren studenten volgens Breukink dagelijks in uniform naar college. Dat was op Duivendaal, de eerste campus van Wageningen. Het uniform is anno 2016 verleden tijd, maar lopend naar college is met de komst van Campus Plaza weer terug van weggeweest.

Per nacht
Campus Plaza omvat 440 studio’s voor studenten. Daarvan zijn er 60 voor kortdurend verblijf. Gasten, medewerkers of studenten van de universiteit kunnen die per nacht huren, met een minimum van zeven nachten. Het gaat om gemeubileerde een- en tweepersoons onderkomen. De kamers kosten 27,50-60,50 euro per nacht, afhankelijk van de lengte (drie maanden-een week) van het verblijf.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

De ‘Grand Opening’ vond plaats in de lege ruimtes op de begane grond naast de plek waar Jimmy’s Pasta & Pizza moet komen. Dat die ruimtes leeg staan is niet de bedoeling. Vastgoedontwikkelaar Ten Brinke is al geruime tijd bezig de begane grond met winkels en diensten te vullen. Op dit moment zijn alleen een AH togo en de Subway geopend. Karadag Bakeries & Grill en Jimmy’s Pasta & Pizza volgen binnenkort.   

Duits
Campus Plaza is ontwikkeld en gebouwd door Plegt-Vos Bouwgroep uit Hengelo en Ten Brinke Slot Projectontwikkeling uit Arnhem. Studentenhuisvester DUWO beheert de woningen. De drie willen graag meer bouwen in Wageningen. Op de campus zal dat evenwel zeker niet gebeuren, laat directeur Facilitair Bedrijf Peter Booman desgevraagd weten. Er zijn op dit moment geen plannen voor. Campus Plaza gaat na de voltooiing over in Duitse handen. Aeris Capital Real Estate Advisory gaat het complex kopen.