Nieuws - 3 november 2011

Bang?

Canadese onderzoekers hebben ontdekt dat insecten dood gaan van angst als ze te dicht in de buurt van hun jagers vertoeven. Doodsbenauwd dus. De stress nekt ze. De wetenschappers denken dat dit mechanisme ook bij andere organismen optreedt. Bang voor de baas? Blijf uit zijn buurt, als je leven je lief is.

Lijstjes
Nog op zoek naar een goed sinterklaascadeau? List-o-pe-dia. De meest bizarre lijstjes met van alles wat je wel of niet wilt weten. Prachtig ge├»llustreerd en maar 15 euro. Vooruit, eentje dan. Uit de lijst superlange woorden: ┬şkindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamheden.
Inzicht
'Sociale psychologie is een groot, belangwekkend, en solide vakgebied dat prachtige, unieke inzichten biedt in menselijk gedrag en daarom nog steeds veel aandacht verdient.'  Diederik Stapel in reactie op het deze week verschenen onderzoeksrapport naar zijn wetenschappelijke fraude.
Herfst
Van paddo's word je rustig en invoelend. Dat blijkt uit onderzoek van de John Hopkins School of Medicine. Gebruik leidt tot diepgaande en indringende ervaringen. Proefpersonen worden kalmer en gelukkiger van een paddestoeltje op zijn tijd. Ook hun omgeving vindt dat overigens. In ons land is de verkoop van paddo's verboden. What the heck. Het is herfst, tijd voor een fikse boswandeling.