Student - 3 april 2008

Badderen en grondboren op open dag Velp

Met salsadans, alcoholvrije cocktails en een Chinese barbecue werden bezoekers van de open dag bij Van Hall Larenstein in Velp op zaterdag 29 maart onderhouden. Althans, degenen die niet meededen aan workshops als macrofauna, grondboren of de excursie ‘Hans en Grietje en de kettingzaag’. De open dag trok minder mensen dan vorig jaar.

Leden van studentenvereniging Quercus nemen een bad tijdens de open dag bij VHL Velp.

Foto: Jurjen Bersee

In totaal werden er 735 bezoekers geteld. Vorig jaar maart trok de open dag zo’n achthonderd belangstellenden. Hiermee is de doelstelling van 25 procent meer bezoekers bij open dagen door de themacampagne ‘Het klimaat verandert. Wat doe jij?’ in Velp niet waargemaakt.
Desondanks was het, dankzij een nieuwe opzet, een zeer geslaagde dag volgens Lisalotte Wolters van de afdeling communicatie bij de hogeschool. ‘We hielden een kleine bedrijvenmarkt in de aula, waardoor scholieren een beter beeld konden krijgen van de toekomstmogelijkheden die onze studies bieden. Vanuit de opleidingen werden er ook workshops en rondleidingen georganiseerd.’
Om het internationale karakter van de opleiding te benadrukken, verzorgden Chinese studenten een barbecue. De studentenverenigingen droegen ook een steentje bij. Met alcoholvrije cocktails gaf Arboricultura de open dag bijvoorbeeld een exotisch tintje.
Volgens Wolters lag het aantal potentiële studenten onder de bezoekers wel weer hoog. ‘Er werden 206 enquêtes ingevuld door geïnteresseerden’, legt ze uit. ‘Hoewel het nog de vraag is in hoeverre bezoeken aan open dagen daadwerkelijk tot aanmeldingen leiden.’
De open dag van de Wageningse vestiging is op 12 april, tegelijk met de voorlichtingsdag van de universiteit.