Nieuws - 10 juli 2018

Auto's omgeleid op campus vanwege verhuizing gastank

tekst:
Luuk Zegers

De Hoge Steeg, de autoweg over de campus tussen Atlas en de Mansholtlaan, wordt morgenochtend afgezet vanwege de verplaatsing van een gastank. Tussen ongeveer 8 en 11 uur worden bestuurders onderweg naar gebouwen op Bronland omgeleid.

De gastank naast Atlas. Rechts de Hoge Steeg. © Luuk Zegers

De argontank die nu nog naast Atlas staat, verhuist mee met de bodemlabs naar Lumen. Verhuiscoördinator Wobbe Schuurmans (chemisch analist van het Chemisch Biologisch Laboratorium Bodem): ‘Morgenvroeg wordt de straat afgezet. De gastank wordt leeggemaakt en met een grote kraan op een vrachtwagen gezet. Die rijdt de tank dan met een slakkengang naar Lumen.’ Het leegmaken van de tanks kan zorgen voor geluidsoverlast. Tussen 11 en 13 uur wordt de argontank op de bouwplaats bij Lumen geïnstalleerd.

hogesteeg 333.jpg

De fietskelder van Atlas blijft toegankelijk via de Droevendaalsesteeg, net als de parkeerplaatsen voor het bezoek van de raad voor bestuur. De omleiding heeft vooral gevolgen voor automobilisten die naar FrieslandCampina, Campus Plaza, Plus Ultra en het Unilever-bouwterrein willen; zij moeten omrijden via de Stippeneng (achter Helix en Impuls).

In Google Maps wordt de Hoge Steeg overigens foutief 'Bronland' genoemd.

De omleiding in beeld