Organisatie - 19 mei 2015

Arthur Mol nieuwe rector

tekst:
Albert Sikkema
4

Arthur Mol, hoogleraar Milieubeleid, wordt de nieuwe rector magnificus van de universiteit. Dat maakte Wageningen UR vandaag bekend.

Mol (1960) volgt Martin Kropff op, die begin volgende maand naar het CIMMYT in Mexico gaat. Mol begint zijn nieuwe functie op 28 mei. De socioloog is sinds 2000 hoogleraar Milieubeleid en tevens gasthoogleraar op de Tsinghua University in Beijing. Zijn belangrijkste onderzoeksthema’s zijn ecologische modernisering en duurzame productie. Hij studeerde Milieuhygiëne in Wageningen en promoveerde in de sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Van 2009 tot 2014 was hij directeur van de Wageningen School of Social Sciences.

Er waren vier kandidaten in de running om de nieuwe rector te worden. De benoemingscommissie onder leiding van Tiny van Boekel oordeelde dat Mol de beste kandidaat was.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Eerder verschenen

Re:acties 4

 • Buurman van de Haarweg

  Als bèta denk ik dat een alpha (voor zover milieuhygiëne alpha is) in de RvB ook wel eens goed is. Andere kijk op de zaak :-)

  Reageer
 • Hamkaas

  Nog een klein cursusje Engels om het steenkolengehalte wat omlaag te brengen en gaan!

  Reageer
  • Berend

   Ik heb wel slechter gehoord :)

 • Gerben

  Gefeliciteerd natuurlijk - Arthur Mol lijkt me een goede aanvulling voor de RvB. Ik ben benieuwd wat voor beleid we kunnen verwachten. En of de commissie een toelichting zal geven bij de uiteindelijke keuze.

  Reageer
 • ...

  yeah!

  Reageer

Re:ageer