Nieuws - 19 april 2007

Arianebordje voor Arbori

In aanwezigheid van studentenvereniging Arboricultura is op 13 april, een uur na bekendmaking van de naam van het nieuwe prinsesje, in Velp het Ariane Wilhelminapad geopend. Om diefstal van het straatnaambord te voorkomen is de studentenvereniging alvast een eigen bordje beloofd.

In 2003 was Velp al de eerste met een Amaliaplantsoen. Een dag later was het straatnaambordje echter al van de paal geschroefd. Televisieprogramma Man bijt hond ging op zoek en vond het bord toen bij een student van Van Hall Larenstein die lid was van Arboricultura.
De studentenvereniging, die juist een warme band heeft met de Oranjes en ook meewerkt aan Koninginnedag, werd toch weer uitgenodigd om bij de plechtigheid oranjebitter uit te delen. Om te voorkomen dat studenten het bordje opnieuw als trofee voor in de soos zouden zien, beloofde de gemeente Arbori alvast dat het bordje binnenkort hun kant op komt. ‘Er hangt nu een tijdelijk exemplaar’, zegt Melanie Koning van Arbori. ‘Dat wordt binnenkort vervangen door een steviger variant die beter bevestigd is. Wij krijgen dan het eerste bordje.’
Geen Man bijt hond meer op bezoek dus, maar de vereniging heeft haar minute of fame al gehad. ‘We hebben onszelf al overal op TV en in de kranten gezien’, aldus Melanie.