Student - 17 december 2009

Argo wil renovatie niet langer uitstellen

Rotte kozijnen, een lekkend dak, kleedkamers met beroerde douches zonder ventilatie, en een krap bestuurshok. Het gebouw van Argo schreeuwt om een grondige verbouwing. De Wageningse roeivereniging eist daarom op korte termijn duidelijkheid van de gemeente.

28-Argo-BdG_2866.jpg
Al jaren wil de gemeente Wageningen de haven op de schop nemen, waarbij Argo zou moeten verhuizen. Maar verder dan wat schetsen is het plan nog altijd niet gekomen. De vereniging heeft daarom toch een begin gemaakt met de renovatie van haar gebouw. Dat moet ook wel, want aan de eisen van NOC-NSF voldoet het bij lange na niet. Er is nog heel wat aan te doen.
Als aan alle eisen wordt voldaan en alle andere wensen worden meegenomen, kost dat al gauw een miljoen euro. Dan heeft de vereniging er wel honderdvijftig vierkante meter vloeroppervlak bij, hoef je niet meer door de kleedkamer naar het botenhuis, wordt de kroegzaal fatsoenlijk verwarmd en geventileerd, en is de voordeur voor iedereen zichtbaar. En dat alles nog energiezuinig ook. 'Het is misschien ambitieus om zulke plannen te maken, maar zonder ambitie komt je er ook niet', aldus Bas Boterman van de renovatiecommissie.
Erica Terpstra
Veel leden betalen graag een dubbeltje per biertje extra om de renovatiekas te spekken, maar daar gaat de club het niet mee redden. 'Daarom willen we nu vooral duidelijkheid van de gemeente. We staan niet afwijzend tegenover verhuizing. Maar we zitten hier op eigen grond in een eigen gebouw. We moeten ook door kunnen en fondsen gaan werven.' De studenten hebben Erica Terpstra alvast weten te strikken om half januari een nieuwe acht te komen dopen, voor de gelegenheid in het Forumgebouw. Als Argo eind 2012 honderd jaar bestaat, wil de vereniging de boel graag weer op orde hebben.