Student - 7 maart 2011

Argo vernoemt vier-met naar botenbaas

De nieuwste aanwinst van Argo heeft de naam van de botenbaas gekregen: Dorus Jansen. Jansen was er zeer door verrast, maar vond het 'super'.

De spiksplinternieuwe boot van Italiaanse makelij werd vrijdagmiddag gedoopt door het echtpaar Rianne en Gerrit Meester, beiden oud-Argonaut. Ze werden daarvoor uitgenodigd als dank voor hun bijdrage aan de hoognodige renovatie van het botenhuis van Argo. 'We hopen dat meer oud-leden ons voorbeeld volgen', aldus Rianne Meester. Daarna was het de eer aan vier dames en hun stuurvrouw om de witte wedstrijdboot met grasgroene belijning - de Argokleuren - voor het eerst te water te laten.

De studentenroeivereniging vernoemt boten meestal naar een personage uit de Argosage. Toen de Argovoorzitter een passage voorlas over het bouwen van de boot en er geen personen in opdoken, voelde de botenbaas al nattigheid. 'Maar dit had ik nooit gedacht', zegt Jansen, die eind april na bijna veertig jaar ophoudt met werken.

De lichte-vier-met voor dames en lichte heren, kostprijs ongeveer zeventienduizend euro, is een welkome aanvulling in de vloot, vertelt materiaalcommissaris Linda Schoorl. 'We kwamen eigenlijk zo'n boot tekort.'