Wetenschap - 12 september 2002

Arbodienst nog niet tevreden over aanpak RSI

Alle grote computerzalen van de universiteit zijn sinds kort met RSI-veilig meubilair ingericht. Toch is de Arbo- en milieudienst van de universiteit nog niet tevreden. Met de werkplekken voor studenten die een afstudeervak doen is het volgens de dienst vaak nog slecht gesteld.

"De departementen zijn verantwoordelijk voor de werkplekken van AIO's en afstudeerders," zegt Fred Hoek van de Arbo- en Milieudienst. "Het College van Bestuur zegt dat zij iets aan de situatie moeten doen. Maar volgens de departementen is het geld er gewoon niet." Hoek heeft de departementen via de mail gevraagd de stand van zaken door te geven. Na een herinneringsmail heeft nog maar ??n departement gereageerd. "Daar kun je zelf je conclusies wel uit trekken."

Volgens studentenarts drs. Andr? Godkewitsch hebben honderden studenten RSI-klachten. Het probleem wordt volgens hem zeer serieus genomen door de universiteit. "Het is zeker niet waar dat alle studentenplekken al goed ergonomisch zijn ingericht," zegt Godkewitsch. "Maar er zit wel degelijk schot in."

De universiteit start ondertussen op twaalf september met een project waarbij studenten thuis een werkplek kunnen inrichten die de kans op RSI vermindert. Vanaf die datum kunnen studenten met korting het RSI-veilige meubilair bestellen waarmee de universiteit de computerzalen heeft ingericht. | L.M.